Bilgisayar bir anda donup kapanıyor

Berkay Uysal

Centipat
Daha fazla  
Bu duruma sıcaklık ile alakalı diyecekler veya soracaklar olacaktır onun için baştan söyleyeyim bu durum bilgisayarı açtıktan ilk 5 dakika içerisinde de olabiliyor hiç de olmayabiliyor. Bazen Valorant'a girince bir anda donup kapanıyor ve ekran kartı sürücüsü güncel değil diye bir hata veriyor ama aygıt yönetcisinden baktığımda ekran kartının güncel olduğunu görüyorum. Bugün backrooms oynarken Valorant'ta yaşadığımın aynısını yaşadım 5 6 kere kapandı en son bıraktım bilgisayarı. Bazen direkt donup kalıyor bazen ise kendini yeniden başlatıyor ve çok nadir olasılıkla mavi ekrana attığı da oluyor. Bilgisayarı alalı yaklaşık 1 sene oldu hatta tam 1 sene falan neredeyse ve bu sorun 5 6 ay önce olurken bir anda düzelmişti ama son 2 3 aydır yine oluyor. Düzgünce bilgisayarı bile açamıyorum artık sürekli kapanıyor. Kimse tam olarak bir çözümünü yazmamış çoğu kişininki ısı yüzünden oluyormuş sanırım. Bu arada 1 sene içerisinde kasanın içini hiç temizlemedim veya bir işlem yapmadım ama çok kirli görünmüyor. Düzenleme: 5 dakika önce valoranttayken yine aynı şey oldu ve dondu.

Son düzenleme:
Ekran kartı ya da PSU'da sorun olabilir mi hocam?
PSU için test yapıcaktım OCCT ile ama 2 veya 3. dakikalarda pc nedense kapanıyor. Tekrardan deneyeceğim. Ekran kartında da sorun olabilir. Valorantta ekran kartı sürücüsü güncel değil diye uyarı veriyordu ama aygıt yöneticisinde bir sorun göremedim güncel gözüküyordu.

Bak ben win 10 enterpise 2015 LTSB kullanıyorum çok iyi pc 10 yıllık olmasına rağmen
Doğrudur hocam. Garip bir sorunu var benim sistemin. Yarın duruma göre bilgisayarcıya götürürüm.

PSU için test yapıcaktım OCCT ile ama 2 veya 3. dakikalarda pc nedense kapanıyor. Tekrardan deneyeceğim. Ekran kartında da sorun olabilir. Valorantta ekran kartı sürücüsü güncel değil diye uyarı veriyordu ama aygıt yöneticisinde bir sorun göremedim güncel gözüküyordu.

Doğrudur hocam. Garip bir sorunu var benim sistemin. Yarın duruma göre bilgisayarcıya götürürüm.
Format atabilirler Dikkatli ol 😀

Format çözüm yolu olsa da bilmiyorum başka sorunları olabilir onun için direkt format atmayı düşünmüyorum.

Deniyorum olmuyor 20 30. saniyelerde kapanmaya başladı. Son kez deneyeceğim.
Yine olmazsa "MONITORING" sekmesine girip bahsettiğim değerleri kendin incele.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı