Bilgisayar bir anda kapandı ve açılmıyor

JudgeDgn

Centipat
Bilgisayarda film izliyordum, bir anda sistem kapandi, ne kadar Power tuşuna bassam da açılmadı, monitörün güç ışığı yanıyor ama kasa hiçbir şekilde tepki vermiyor, ne yapmalıyım, sorun PSU'da olabilir mi?

Kasanın herhangi bir yerinde ışık mevcut muydu? Kasanın içini iyice bir izleyin, ana kartta yanan ışık var mı veya kasa dışında?

Bilgisayarda film izliyordum, bir anda sistem kapandi, ne kadar Power tuşuna bassam da açılmadı, monitörün güç ışığı yanıyor ama kasa hiçbir şekilde tepki vermiyor, ne yapmalıyım, sorun PSU'da olabilir mi?
Kasanın fişini çek power tuşuna 10 kez falan bas çek. Sonra fişi tak çalıştırmayı dene.

RAM'lerin yerini değiştirmeyi dene

RAM'lerle alakası olduğunu düşünmüyorum. RAM'lerle alakalı bir problem olsaydı kasanın ve diğer ekipmanların tüm fonksiyonları çalışır sadece görüntü gelmez.

Kasanın fişini çek Power tuşuna 10 kez falan bas çek. Sonra fişi tak çalıştırmayı dene.

Ne alakası var şimdi? O zaman işlemci bozulsun 10 kere bassın açılsın bilgisayar.

Hocam bilgisayara start verirken kasa fanları tekliyor mu?

RAM'lerle alakası olduğunu düşünmüyorum. RAM'lerle alakalı bir problem olsaydı kasanın ve diğer ekipmanların tüm fonksiyonları çalışır sadece görüntü gelmez.

Ne alakası var şimdi? O zaman işlemci bozulsun 10 kere bassın açılsın bilgisayar.

Hocam bilgisayara start verirken kasa fanları tekliyor mu?

Kasa fanlarının teklemesinin nedeni kısa devre olması ile alakalı değil mi?

Kasa fanlarının teklemesinin nedeni kısa devre olması ile alakalı değil mi?
Evet. Eğer elektrik gidiyor ama tekleyip açılmıyorsa PSU bozulmuştur.

Anakartın üzerinde herhangi bir ışık var mıdır?

Şunu bir dene bakalım.

Kasanın herhangi bir yerinde ışık mevcut muydu? Kasanın içini iyice bir izleyin, ana kartta yanan ışık var mı veya kasa dışında.

Anakartim normaldede ışığa sahip değil ama sabah denedim hiçbir yerde ışık göremedim kasa yine tepkisiz.

Anakartim normaldede ışığa sahip değil ama sabah denedim hiçbir yerde ışık göremedim kasa yine tepkisiz.

Normalde farenin ışığı var ama onlarda tepkisiz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı