Bilgisayar bir anda kapanıyor

cNoxxx

Centipat
Daha fazla  
RAM
GOODRAM 8GB 2X 3600MHZ
SSD veya HDD modeli
MLD 500GB M300 NVMe Okuma 3300MB-Yazma 3100MB M.2
Ekran kartı
GİGABYTE RTX 3060 (12GB)
Anakart
B450M Dragon
İşlemci
Ryzen 5 5500
Merhaba. Oyun oynarken bilgisayarım durup dururken kapanıyor. İşlemci sıcaklığına baktım BIOS'tan, 85 C'lerde. Ekran kartı sıcaklığı ise 50 derecelerdeydi. Oynadığım oyun Watch Dogs 2. Sizce bu dereceler iyi mi yaz ayına falan göre yoksa kötü mü? Ve derece ile alakalı değilse neden oluyor? Derece ile alakalıysa ne yapmalıyım? (bilgisayarı alalı 1 sene oldu)

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcin fazla ısındığı için kendini korumaya alıp kapatıyor olabilir. Termal macunu yenile ve fan bağlantısı düzgün mü kontrol et.

Hocam fan bağlantısının düzgün olup olmadığına nasıl bakacağım? Bilgisayarımı İtopya'dan aldım bana kurulu olarak geldi. Sadece ekran kartımı ben taktım.

Merhaba. Oyun oynarken bilgisayarım durup dururken kapanıyor. İşlemci sıcaklığına baktım BIOS'tan, 85 C'lerde. Ekran kartı sıcaklığı ise 50 derecelerdeydi. Oynadığım oyun Watch Dogs 2. sizce bu dereceler iyi mi yaz ayına falan göre yoksa kötü mü? Ve derece ile alakalı değilse neden oluyor? Derece ile alakalıysa ne yapmalıyım? (bilgisayarı alalı 1 sene oldu)

Hocam işlemci 85 dereceye çıkıyor ise termal macunun ömrü bitmiştir yenilemeniz gerekecek ekran kartında bir sorun var ise İtopya'ya başvurun.

Hocam işlemci 85 dereceye çıkıyor ise termal macunun ömrü bitmiştir yenilemeniz gerekecek ekran kartında bir sorun var ise İtopya'ya başvurun.
Termal macunun ömrü dolmuş olabilir. Deneyimin varsa kendin yenile, yoksa bilgisayarcıya götürüp 2 dakika yaptırıp teslim alabilirsin.
Bilgisayarı alalı 1 sene oldu her 1 senede bir değiştirmekmi lazım ve sıvı soğutma almam gerekirmi bunun için?

Bilgisayarı alalı 1 sene oldu her 1 senede bir değiştirmekmi lazım ve sıvı soğutma almam gerekirmi bunun için?
Sıvı soğutmada da termal macun kullanman gerekir. Senede 1 defa yenileyebilirsin. Yani bütçe varsa alınabilir sıvı soğutma tabi ki de daha fazla soğutacaktır. İşlemci fanın stok mu? Kule tipi soğutucu alabilirsin sıvı soğutma yerine.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı