Bilgisayar birkaç saniye çalıştıktan sonra kapanıyor

Hüsnü_Çoban

Hectopat
Katılım
5 Nisan 2020
Mesajlar
2.681
Çözümler
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Sivil Polis
RAM
8 GB DDR3
SSD veya HDD modeli
120 GB JD SSD SATA, 1 TB HDD WD
Ekran kartı
RX 460
İşlemci
FX 8350
Merhabalar bundan bir kaç hafta önce durduk yere bir sıkıntı meydana geldi, power tuşuna bastım bilgisayara ama açılmadı fişini çıkartıp elektriğin gittiğinin emin olduktan sonra bastığımda yine çalışmadı aynı işlemi tekrarladığımda çalıştı ve uzun süre aynı şeyi tekrar etmedi. 2 hafta önce aynı işlemi 10-15 defa yaptırdıktan sonra açtı, (Normal bir şekilde çalıştı 2 hafta önce ile bugün tarihine kadar bugün bir olaydan sonra RAM'i sökmem gerekti ama sorunun RAM ile alakalı olduğunu sanmıyorum) bugün ise hiç açılmadı.
BIOS pilini değiştirdik aynı şey devam ediyor. Power tuşu basılı kalmıştır belkide diye kısa devre denedim işe yaramadı. RAM sökülü çalıştırmayı denedim işe yaramadı, Ekran kartını söküp denedim olmadı ekran kartını sökme nedenim ise şu bilgisayarı çalıştırmayı denediğimizde fanlar çalışırmış gibi dönüp kapanıyodu, Ekran kartının fanı ise hepsinden önce dönüp hepsinden önce duruyordu, çok önce hemde ama sökmekde fayda etmedi. Isı kaynaklı olabilir mi? Isı kaynaklı olsa 10 saniye kadar bile olsa çalışmazmıydı? Bu arada hep aynı zamanda çalışmamazlık olmuyor mesela açıyorum bazen 2 saniye bazen 6 saniyeye kadar dayanıyor. Sonra geri kapanıyor. Cihazdan tamamen elektrik gitmediği sürece açılmıyor,fanlar dönmüyor. Fişi çekip elektriğin gittiğinden emin olduktan sonra tekrar çalıştırma işlemi yapabiliyorum.
Sorun kaynağı nedir?
Nasıl çözerim?
 
Son düzenleme:
Orada yanık var mı yani sağlamı orası orasyı işlemciyi besler PSU dandik ise ya da yetersiz gelirse orayı yakar.
Hocam köpek gibi koklamayı denedim ama bir koku alamadım. ATX kablosunu söktüğümde bilgisayar fanları döndü ben kapatana kadar. Sorun ne? Sorun PSU değil mi yani?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı