Bilgisayar boştayken %20 RAM kullanılıyor

procuk28

Femtopat
Daha fazla  
16 GB RAM'im var. Oyun oynarken bu RAM %100'lere kadar çıkıyor. Bilgisayarı sıfırladım virüs taraması yaptım hala sonuç alamadım. Arka plan uygulamalarınıda kapadım. Sadece gözükenler var. 1-2 haftadır böyle. Ayrıca cached RAM de 8 GB veri tutmuş. Onu sıfırlayınca da hemen geri artıyor.

ram kullanımı.png

resourse ram.png

ram grafiği.png

16 gb ramda %20 sistem kullanması gayet normal. Ram takviyesi yapın o oranda düşecektir. Bendede aynı durum vardı, oyunlardada takılmalar yaşıyordum. 24 gb yaptım bayağı fark etti.

Artı -1 Eksi
16 GB RAM'da %20 sistem kullanması gayet normal. RAM takviyesi yapın o oranda düşecektir. Bende de aynı durum vardı, oyunlarda da takılmalar yaşıyordum. 24 GB yaptım bayağı fark etti.

RAM takviyesi yapınca düşmez, tam tersine kullanım artar.

RAM takviyesi yapınca düşmez, tam tersine kullanım artar.

Hocam ben oradaki yüzdelik dilimden bahsettim, şartlar aynı olunca 16 GB RAM ile 24 GB RAM kullanımı aynı yüzde dilimde mi olur? Yani diyelim standart bir Windows 16 GB RAM ile %20 oranda RAM kullanımı yaparken 24 GB RAM ile daha fazla yüzde oran mı kullanıyor oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows standartıdır hocam. 8 GB ram kullandığımda 1.8 GB gibi kullanıyordu. Win 11 de 16 gb kullanıyorum ve 2.2 GB ram kullanıyor. Çok normal.

Oyunlarda çıkışı ise değişebilir. Cities skylines oynarken bende 16gb ram boş yer kalmıyor ve bazen sistem çöküyor du. 28 gb sanal Ram da kullanıyordu makine

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı