Bilgisayar çalışırken ekran kartına dokunmak

Makaleler
3
Evet başlıkta da belirttiğim gibi sorum bu arkadaşlar. Yeni topladığım bilgisayarımın sıcaklık değerlerini merak ettim ve bilgisayar çalışırken ekran kartına dokundum. Hafif bir cızz sesi geldi ve ekran kapanıp yeniden açıldı.

Bir hasar veya performans düşüşü olabilir mi?

Sistem: Ryzen 3 1200, GTX 1050 2 GB OC, 8 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Suan bir sorun yoksa karta dokunurken kartı slottan oynattiginizi ve kapanıp acildigini dusunerek kullanmaya devam edin, eger hersey duzgun devam ediyorsa bir daha boyle seyler yapmayin, gecmis olsun :)

Suan bir sorun yoksa karta dokunurken kartı slottan oynattiginizi ve kapanıp acildigini dusunerek kullanmaya devam edin, eger hersey duzgun devam ediyorsa bir daha boyle seyler yapmayin, gecmis olsun :)
Hayır sorun yok. Oyun testide yaptım performans aynı. Sadece hasar olabilir mi onu merak ediyorum.

Büyük ihtimal slottan oynattığım için böyle bir şey oldu. Yanıtlarınız için teşekkür ederim. :)

Panik yapacak bir şey yok. Kartın elektriksel değeri(watt) oynadığın için bir problem var sanıp kendini kapatıp açmış ki bu çoğu sistemde vardır. Fakat senin öyle bir şey yapman gerçekten garibime gitti (ki benimde yapmadığım bir şey değil ama :) ) internetten indireceğin programlarla ekran kartının sıcaklığını kontrol edebilirsin. Elektrikle şaka olmaz, çalışan bi kasanın içinde 500 watt'a yakın elektrik geçer, tehlikeli olur yani.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı