Bilgisayar çok yavaş açılıyor ve kapanmıyor

voorhes3d

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Asus EX-A320M Gaming
Ram: Kingston Fury Beast 8GB ddr4
SSD: MSI 500GB m.2
CPU: Ryzen 5 5600
PSU: MSI MAG 550W
GPU: Asus Rog RX570 4GB
Meslek
Öğrenci
2-3 hafta öncesine kadar yaklaşık 40-50 saniyede açılan bilgisayarım, şu an 5-6 dakika bekletiyor. Bu yetmiyormuş gibi bir de "bilgisayarı kapat" seçeneğine bastığım zaman bilgisayar kapanmamaya başladı. Güç düğmesine basarak zorla kapatmak zorunda kalıyorum her seferinde. Bunun sebebi nedir nasıl çözebilirim?

Sistem özellikleri:

CPU: Ryzen 5 5600
GPU: RX 570 4 GB
RAM: Kingston Fury Beast 8 GB 3200MHz CL16 DDR4
PSU: MSI MAG A550bn

Windows'un kurulu olduğu SSD: TeamGroup T253LE 120GB SATA

Son düzenleme:
SSD Var mı? Yoksa HDD doldukça bilgisayarın açılma süresi artar ayrıca masaüstünde çok fazla dosya, kısayol vs, bırakırsan zor açılır. Ek olarak tavsiyem arka planına mat siyah bir wallpaper koyman, bu sayede çok daha hızlı açılacaktır.

SSD Var mı? Yoksa HDD doldukça bilgisayarın açılma süresi artar ayrıca masaüstünde çok fazla dosya, kısayol vs, bırakırsan zor açılır. Ek olarak tavsiyem arka planına mat siyah bir wallpaper koyman, bu sayede çok daha hızlı açılacaktır.

SSD var hocam, dediğim gibi 2-3 hafta öncesine kadar böyle bir sorunum yoktu. Wallpaper her zaman düz siyah masaüstünde hiç kısayol bırakmıyorum.

SSD var mı? Yoksa HDD doldukça bilgisayarın açılma süresi artar ayrıca masaüstünde çok fazla dosya, kısayol vs, bırakırsan zor açılır. Ek olarak tavsiyem arka planına mat siyah bir wallpaper koyman, bu sayede çok daha hızlı açılacaktır.

Bu saydıkların 40 saniyeden 5 dakikaya artış için sebep olamaz bence. SSD de varmış zaten. Virüs tarzı bir şey olabilir mi?

Bu saydıkların 40 saniyeden 5 dakikaya artış için sebep olamaz bence. SSD de varmış zaten. Virüs tarzı bir şey olabilir mi?
Olabilir, bilgisayar açıldığında Görev Yöneticisinden kontrol etmesi lazım arkada bir şey çalışıyor mu bilgisayarla diye.

Virüs tarzı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Crackli hiçbir program yok oyun vs. her şey orijinal.

CMD'ye sfc/scannow yazın yönetici ile çalıştırarak sonrasında ise bir bakın hızlı başlat açık mı diye kapalı ise açın.
Dediklerinizi yaptım. Şuan kapatma tuşuna basmış bulunmaktayım ama hala açık bilgisayar kapanmıyor.

Virüs tarzı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Crackli hiçbir program yok oyun vs. her şey orijinal.

Dediklerinizi yaptım. Şuan kapatma tuşuna basmış bulunmaktayım ama hala açık bilgisayar kapanmıyor.
Kapatma tuşudan kastınız nedir? Windows üzerinden kapatma mı eğer öyle ise dısm konutlarının deneyin. Dısm /Online/Cleanup-İmage/Scanhealth
Dısm/Online/Cleanup-İmage/CheckHealth
Dısm/Online/Cleanup-İmage/RestoreHealth
Bunlar işe yaramazsa tavsiyem verileriniz önemli ise yedekleyip değilse de yedeklemeden düz format atmanız.

Yeni konular

Geri
Yukarı