Bilgisayar donanımlarını inceleyen bölüm

thereturn06

Hectopat
Bilgisayar kasasındaki her donanımın incelemesini çalışma prensibini nasıl yapıldığını inceleyen ve bunu öğreten üniversite bölümünün adı nedir. Üniversite sınavına girmeme 2 yıldan az kaldı. Bölümüm elektrik elektronik bölümümden memnun değilim üniversitede bilgisayarı temel alan bölümlere gitmeyi düşünüyorum.Cümlem ne kadar açıklayıcı oldu bilmiyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

Benim de bildiğim kadarıyla öyle bir bölüm yok ama elektrik elektronik mühendisliğinden vazgeçmemeni öneririm. Donanım bölümünde Yüksek Lisans yoluyla çok iyi yerlere gelmen mümkün. Bir yandan da diğer donanımlarla ilgili Technopat gibi forumları takip edip çok daha fazla bilgi edinebilirsin. Bence senin için en iyi bölüm elektrik elektronik yazdıklarına göre. Ben de bu bölümü istiyorum. Nereden biliyorsun diye soracak olursan ablam Malatya İnönü Üniversitesin'de okuduktan sonar Erasmus ile İsveç Linköping Üniversitesin'de yüksek lisans yaptı.Yaklaşık 5 ay önce de Avusturya'da iş başvurusu üzerine NXP'de çalışmaya başladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşin donanımını öğrenmek istiyorsan Elektrik - Elektronik Mühendisliği okumalısın! Sakın Bilgisayar Mühendisliği ile karıştırma. Onlar program ve yazılım üstünde dururlar.

Senin için en iyi bölüm; "Bilgisayar Teknolojileri".
Bazı Dersler: Donanım Kurulumu, Yazılım Kurulumu ve Yönetimi(Antivirüs programları, web programları vs.), yönlendiriler(Routerlar), Kablolama...
İlk dönemde de ofis programları, C# falan vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…