Bilgisayar donunca kulaklıktan gelen bip bip sesi

105435

Megapat
Merhaba. ASUS G15 2021 versiyon G513qm model laptop dün elime geçti. Her şeyi kurdum hazırladım, akşam ekran alıntısı ve taslak ile bir görüntü alıp üstüne çizmeye çalışırken bilgisayar kasıldı ve Mouse'u her hareket ettirmeye çalışınca kulaklarımdan delirtici şekilde bip bip bip bip diye çok sık bir şekilde bip sesi geldi. Discorddaydım konuşup duyabiliyordum fakat hiçbir şey yapamıyordum CTRL+ALT+DEL bile çalışmıyordu. Ancak Power tuşuna basılı tutarak kapatabildim. Sebebi nedir?

Güç ile ilgili bir sorun mu diye düşünüyorum çünkü çok fazla şey taktım laptopa. Klavye, mouse, HDMI girişi ile ikinci ekran, arkadaki Type-C güç portu ile ses kartı taktım. Bir tık o an acaba gücü mü yetmedi diye düşünmedim değil.

Windows'u dün kurdum bu arada, virüs olabilecek bir şey de kurmadım yani daha.

Son düzenleme:
Merhaba. ASUS G15 2021 versiyon G513qm model laptop dün elime geçti. Her şeyi kurdum hazırladım, akşam ekran alıntısı ve taslak ile bir görüntü alıp üstüne çizmeye çalışırken bilgisayar dondu ve Mouse'u her hareket ettirmeye çalışınca kulaklarımdan delirtici şekilde bip bip bip bip diye çok sık bir şekilde bip sesi geldi. Ancak Power tuşuna basılı tutarak kapatabildim. Sebebi nedir?

Güç ile ilgili bir sorun mu diye düşünüyorum çünkü çok fazla şey taktım laptopa. Klavye, mouse, HDMI girişi ile ikinci ekran, arkadaki Type-C güç portu ile ses kartı taktım. Bir tık o an acaba gücü mü yetmedi diye düşünmedim değil.

Windows'u dün kurdum bu arada, virüs olabilecek bir şey de kurmadım yani daha.
Hocam gücü yetmese o portları koymazlar zaten. Bu bilgisayarlar yapılırken onlarca testten geçiyorlar.

Hocam o ses benim laptopumdada geliyor bilgisayar donunca "bip bip bip" diye geliyor çok tatlı bir ses ama zararı var mı bilmiyorum.
Yok hocam hiç tatlı değil inanılmaz yüksek seviyede kulaklıklara gönderilen bir bip bip bip sesiydi. Ama hiç durmadan bipliyordu mouse'u hareket ettirmeye çalıştığımda ve bilgisayar kasılmıştı(donmuştu demek yanlış olur inanılmaz yavaş bir hızda mouse hareket etmeye çalışıyordu). Tek seferlik bir şey diye düşünüyorum daha ekran alıntısı aracını açmaya yüreğim tekrar yemedi açıkçası

@amazing fako donduğu an mouse'u hareket ettirmeye çalıştığım her an çok sık şekilde hareket ettirmeye çalıştığım süre boyunca geliyor.

@Taylan Dinler haklısınız hocam, ben usb port çoklayıcı üzerinden onları taktığım için kapasitesinin biraz üstüne çıktım gibi de düşündüm. Ama haklısınız yani.

Anakart'ın veya bios'un arıza anlarında verdiği biplemeler veya sesler gibi düşünmeyin, bayağı varsayılan ses çıkış aygıtına bip sesleri yolladı çok sık bir şekilde

edit: Bu arada sesler düzgün çalışıyordu o sırada discorddaydım ve herkesi duyabilip konuşabiliyordum, sadece bilgisayarı kullanamıyordum

Yok hocam hiç tatlı değil inanılmaz yüksek seviyede kulaklıklara gönderilen bir bip bip bip sesiydi. Ama hiç durmadan bipliyordu Mouse'u hareket ettirmeye çalıştığımda ve bilgisayar kasılmıştı(donmuştu demek yanlış olur inanılmaz yavaş bir hızda mouse hareket etmeye çalışıyordu). Tek seferlik bir şey diye düşünüyorum daha ekran alıntısı aracını açmaya yüreğim tekrar yemedi açıkçası

@amazing fako donduğu an Mouse'u hareket ettirmeye çalıştığım her an çok sık şekilde hareket ettirmeye çalıştığım süre boyunca geliyor.

@Taylan Dinler haklısınız hocam, ben USB port çoklayıcı üzerinden onları taktığım için kapasitesinin biraz üstüne çıktım gibi de düşündüm. Ama haklısınız yani.

Anakart'ın veya BIOS'un arıza anlarında verdiği biplemeler veya sesler gibi düşünmeyin, bayağı varsayılan ses çıkış aygıtına bip sesleri yolladı çok sık bir şekilde

Mouse'yi hareket ettirdiğinizde dona dona ilerliyordu değil mi, eğer öyleyse aynı sorundanız ama bendeki ses çok tatlış

Mouse'yi hareket ettirdiğinizde dona dona ilerliyordu değil mi, eğer öyleyse aynı sorundanız ama bendeki ses çok tatlış
Evet evet evet aynı problem. Benim ses biraz yüksekti galiba ondan kafayı yedirtti

Laptopu alalı daha 1 gün olmadan aynı günün akşamı bu sorunu yaşamam bana garip geldi sebebini bilsem çözüm üretirdim

@amazing fako donduğu an Mouse'u hareket ettirmeye çalıştığım her an çok sık şekilde hareket ettirmeye çalıştığım süre boyunca geliyor.

Mouse'yi ne kadar çok hareket ettirirseniz o kadar fazla ve hızlı ses gelir, bende laptopun gücü yetmediğinde donup kaldığında oluyor genellikle bu ses.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı