Bilgisayar Donup Kalma Problemi

tuncsonmez

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Bir sorunum var. Geçen gün yine başıma gelmişti. Bilgisayarda herhangi bir şey yaparken bir anda donuyor ve bir ses gelmeye başlıyor. Sonra tek çare bilgisayarı yeniden başlatmak oluyor. Ses şu:

Vocaroo | Voice message

Bunun sebebi, çözümü var mı arkadaşlar? Geçen gün bu olduğunda hoparlörüm bozulmuştu. Şimdi yine aynı şey.

Tabii.
  • MSI 970A-G46 Anakart
  • AMD FX-X6 6300 3.5 GHZ overclocksuz stok fan
  • MSI R9 280x
  • Hi-Level 4+2 GB Ram
  • Xigmatek asgard 382 black edition 600w kasa
Sanırım bu kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce ses çıkartan parçadan emin olalım. İşlemci ve anakarttan böyle bir ses geleceğini düşünmüyorum. Bu ses ya PSU, ya da ekran kartından geliyor. Sesin nereden geldiğini kestirebiliyor musunuz? Ayrıca sesin hoparlörlerden gelmediğine de emin olalım.

Kafamda kulaklık video izliyordum yeni sekme açacakken bir anda mouse döndü ve o ses gelmeye başladı. Ses yine kulaklıktan geldi, kasanın içinden değil.

Benimde başıma çok sık geliyordu.Aynı o ses çıkıyordu ve mavi ekran verip kapanıyordu.Meğerse ekran kartım arızalıymış.Senin de bir kontrol etmeni tavsiye ederim.

Ekran kartını göndersem şimdi 1 aya anca gelir... Başka ekran kartıyla deneme şansım da yok. Zaten sorun öyle 5 dakikada bir değil, arada bir rastgele zamanlarda ortaya çıkıyor. Bunun tamamen ekran kartından kaynaklandığını garanti bir şekilde öğrenmenin yolu var mı?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı