Bilgisayar düştükten sonra oyunlarda düşük FPS

Nonuser2

Hectopat
SSD veya HDD modeli
NVMe WDC PC SN520 SDA
Laptopum yaklaşık 1 metre civarı yükseklikten düştü ve sonrasında Ultra ayarlarda oynadığım oyunlar bile Low ayarlarda kasmaya başladı. Sebebi ne olabilir acaba? En düşük ayarlarda, hatta en patates grafiklerde bile kasma yapıyor. 10FPS falan oluyor. Neden kaynaklanabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Apply'e bastınız değil mi?
Eki Görüntüle 1252318
bastım bastım bir saniye onu da atayım hemen
1640525417415.png

Garip hocam, ben sorunun donanımsal olduğunu düşünmüyorum. Birde DDU ile sürücüyü kaldırıp yeniden son sürümü yüklemeyi deneyelim.
Buradan DDU'yu indirin.
Bilgisayarı shift tuşuna basılı tutup yeniden başlatın, ekrandan sorun gidermeye basın, gelişmiş seçeneklerden başlangıç ayarlarına basın, bilgisayar açıldığında hangi numarada Güvenli Başlatma var ise ona basın ve Windows'un açılmasını bekleyin. Windows açılınca DDU'yu açın, Nvidia'yı seçin ve sürücüyü kaldırın. Bilgisayar yeniden başladıktan sonra Geforce Experience ile ya da Nvidia'nın kendi sitesinden en son sürücüyü indirip kurun.

Birde sorun sadece bu oyunda mı?

Garip hocam, ben sorunun donanımsal olduğunu düşünmüyorum. Birde DDU ile sürücüyü kaldırıp yeniden son sürümü yüklemeyi deneyelim.
Buradan DDU'yu indirin.
Bilgisayarı shift tuşuna basılı tutup yeniden başlatın, ekrandan sorun gidermeye basın, gelişmiş seçeneklerden başlangıç ayarlarına basın, bilgisayar açıldığında hangi numarada Güvenli Başlatma açık ise ona basın ve Windows'un açılmasını bekleyin. Windows açılınca DDU'yu açın, Nvidia'yı seçin ve sürücüyü kaldırın. Bilgisayar yeniden başladıktan sonra Geforce Experience ile ya da Nvidia'nın kendi sitesinden en son sürücüyü indirip kurun.

Birde sorun sadece bu oyunda mı?
Tüm oyunlarda aynı sorunu yaşıyorum düştükten sonra
bir de az önce değerler 78 de iken hiçbir kasma olmadı 30 40 saniye falan 78in altına düşünce direkt kasmaya başladı yine

78'in altına düşmesinin sebebi frekans düşmesinden. Niye düştüğünü çözemedim ama. Şarja takılı mı oynuyorsunuz oyunu?

Evet az önce çıkarıp denedim kasma sorunu düzeldi ama arada yine frekans düşmesi oluyor eskisine nazaran az seviyede.
Bir de o programdan Gaming Mode'a aldım 90 derecede şu an kasma falan yok frekans düşmesi de yok sizce bir sıkıntı olur mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı