Çözüldü Bilgisayar durduk yerde kasmaya başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

orelyus

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i3 13100F 4, 27GHz / RTX 4060 3X / GIGABYTE H610M V2 H 3200MHz DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI D-Sub mATX Anakart / Goodram 1TB PX500 GEN3x4 M.2 NVMe SSD (2050 MB Okuma / 1650 MB Yazma) / Kingston 8x2GB HyperX Fury Black DDR4 2400MHz / Deep Cool LE 520 RGB 240MM Sıvı Soğutucu
Meslek
Öğrenci / Yazılım Bilgisayar Mühendisliği
Merhaba, bu sabah bilgisayarı açtım sebepsiz bir şekilde kasmaya başladı. Google falan geç açılıyor. Şifreyi girdikten sonra masaüstüne geç geliyor. Oyunlarda da fazlasıyla kasıyor, oynanmayacak dereceye geliyor. Sebebi nedir? Format atmadan nasıl çözebilirim?

Çözüm
BIOS güncellemesi tehlikelidir. Onu son çare olarak düşün.

Tehlikeli diye bir ön yargı olamaz her sene yapması gerekmektedir. BIOS bayağı geri kalmış olduğunu beriltti güncelleme esnasını doğru şekilde yaparsa hiçbir sıkıntı olmaz.

Hocam genel olarak kontroller yaptım Windows güncel ekran kartı driverlerim güncel ve gereksiz programları da bilgisayarı güvenli moda alıp silmiştim fakat hala bir kasma yaşıyorum.

BIOS güncelleyin sorun halen devam ediyorsa format atıp temiz kurulum yapınız.
İlkin olur öğrenmiş olursun, güvenmiyorsan kendine format at kur tekrardan ancak BIOS önemli bir şey güncellemesi stabilize için.

Video izleyek vs. yapabileceğimi sanıyorum o kadar zor bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Tercih sizin, bios güncellemesi yapılamaz aman aman diye bişe değil yapabilirsiniz. Ama pek özgüven hissetmiyorsanız temizinden bir format atın pc ye biraz daha sizi götürür ama bios dediğiniz gibi çok eskiyse onunda bi güncele ihtiyacı var format sonrasıda çok fazla bir iyileşme olmaz. Alternatif olarak Bilgisayarcılardan destek alabilirsiniz aslında
Hocam şuana kadar 3 kere format attım en son windows 11 kurmuştum 11 de sapıttı kasmaya başladı discordda vs. ardından tekrar windows 10a geçtim yaklaşık 2 hafta oluyor 10a geçtiğim bunda da sapıttı

Video izleyek vs. yapabileceğimi sanıyorum o kadar zor bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Bende başlar da sizin gibiydim 4-5 sene olmuştur ancak yapınca kurunca ne kadar kolay olduğunu ve ise yaradığını gördüm sistemin güncel ve güncellemeye ihtiyacı var her zaman olmasa da bu tür durumlarda BIOS güncellemesi şart oluyor. Size birazdan güncel doğru olan link atacağım.

Bende başlar da sizin gibiydim 4-5 sene olmuştur ancak yapınca kurunca ne kadar kolay olduğunu ve ise yaradığını gördüm sistemin güncel ve güncellemeye ihtiyacı var her zaman olmasa da bu tür durumlarda BIOS güncellemesi şart oluyor. Size birazdan güncel doğru olan link atacağım.

Tamamdır yaparken yardım aldığınız video veya bir site varsa bana iletir misiniz lütfen.

Tamamdır yaparken yardım aldığınız video veya bir site varsa bana iletir misiniz lütfen.

Video olarak
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Recep abinin yaptığı bir videodan yardım alacağım.

H610

Kontrol sağlayın.

Video olarak
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Recep abinin yaptığı bir videodan yardım alacağım.

Bende onu atıcakdım size doğru seçim. 😅

H610.

Kontrol sağlayın.

F31 mi indirmemi önerirsiniz F32C mi işlemci Intel i3 13100F.

H610.

Kontrol sağlayın.

Bende onu atacakdım size doğru seçim. 😅

F32C indiriyorum.

F32C en güncel versiyon kullan i3-13100F için en uygun.
Hocam şey soracaktım flash'a atacağım dosya bu değil mi ?
1750079789159.png

Hocam şey soracaktım flash'a atacağım dosya bu değil mi ? Eki Görüntüle 2513880
Evet hocam.
USB belleği FAT32 olarak biçimlendir.
Bu F32c uzantılı BIOS dosyasını doğrudan USB'ye kopyala hiçbir klasör içine atma.
Anakart BIOS menüsünden Q-Flash ile bu dosyayı seçerek güncellemeyi başlat.

Haber vermeyi unutmayın bekliyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı