Afedersin ama ben hayatım boyunca bu kadar saçma bir yorum görmedim. Ben yaşadığım bölgede sürekli elektrik kesintisi yaşamıyorum ama buraya nükleer santral kurulacak. Yılın 10 ayı güneş alan bir ile nükleer santral yerine güneş paneller konabilir. Herkes yenilebilir enerjiye döner iken biz neden önümüzde kanlı canlı faciaların yaşandığı büyük risk olan nükleer enerjiye yöneliyoruz ? Amacım polemik yaratmak değil ama öyle uzaktan konuşması değil. Ben yaşadığım bölgeye böyle bir şey yapılmasını istemiyorum ki bu şehrin neredeyse hepsi istemiyor bunu. Siz burada yaşamadığını hâlde ( yaşasanız bunu yazmazdınız ) neden böyle şeyler diyorsunuz anlayamadım.
Aynısını uçak için de söyleyenler çok fazla. Oransal olarak bakınca bir uçakta ölme ihtimaliniz bir arabada ölme ihtimalinizden çok daha düşük. F/p oranına göre bakacak olursak, dünyayı kirletme seviyesine göre değerlendirecek olursak nükleer santraller temiz enerji kaynağıdır. Dünyamız doğduğundan beri nükleer enerjiyi kullanıyor. Göklerde "yanan" şey bir füzyon santrali ve milyonlarca yıldır patlamıyor. (Lütfen patlamaları flareler ile karıştırmayın.)
Buna ek olarak nükleer santrallerin yaydığı radyasyon, kömürden elektrik üreten santrallere göre 400 kat daha az. Türkiye'de yaşayan insanların gözünü o kadar korkuttular ki artık okumuş okumamış herkes adeta bir koyun sürüsü gibi nükleer enerji karşıtı. Fakat hiç kimse araştırıp bakmıyor yeni nükleer santraller ne kadar değişti, geçen yıllara göre ne farkları var.
Japonya'da ki en son kazanın sebebini bile bilmeden onu örnek gösterenler de en çok canımı sıkan şeylerden birisi, lütfen bu konuda araştırma yapmadan kesin konuşmayalım. Teknoloji sitesindeyiz ve nükleer enerjiye karşı olmamız çok ironik olur.