Bilgisayar En Fazla Kaç Gün Açık Kalmalıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

CapsOt

Hectopat
Yer
Sivas
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben bir şeyi merak ettim de bir bilgisayar en fazla kaç gün açık kalmalıdır? 2-3 açık kalsa zararı var mıdır? Kapatmasak direk uykuda 1-2 bekletsek zararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Söz konusu hazır bilgisayar ise 6-7 gün sonra pert olabilir ancak 3000-4000 TL'lik sağlam bileşenler üzerine kurulmuş bir PC ise çok uzun süreler (Türkiye'de yaşadığımız için illa kapanacak elektrik kesintilerinden dolayı) açık kalacaktır.

Söz konusu hazır bilgisayar ise 6-7 gün sonra pert olabilir ancak 3000-4000 TL'lik sağlam bileşenler üzerine kurulmuş bir PC ise çok uzun süreler (Türkiye'de yaşadığımız için illa kapanacak elektrik kesintilerinden dolayı) açık kalacaktır.
Cevabınız için teşekkürler. Bileşenler yeni bileşenler, 1-2 ay önce topladım. Sadece işlemci G3258.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşte bu yüzden adamlar bu yüzden nükleer santral kuruyor.

Bizim oralarda aylarca elektirik kesintisi olmuyor. Sunucu olarak kullanılan sistemler senelerce açık kalıyor. Enerji tasarrufu için işiniz bitince kapatmalısınız.

İşte bu yüzden adamlar bu yüzden nükleer santral kuruyor.
Afedersin ama ben hayatım boyunca bu kadar saçma bir yorum görmedim. Ben yaşadığım bölgede sürekli elektrik kesintisi yaşamıyorum ama buraya nükleer santral kurulacak. Yılın 10 ayı güneş alan bir ile nükleer santral yerine güneş paneller konabilir. Herkes yenilebilir enerjiye döner iken biz neden önümüzde kanlı canlı faciaların yaşandığı büyük risk olan nükleer enerjiye yöneliyoruz ? Amacım polemik yaratmak değil ama öyle uzaktan konuşması değil. Ben yaşadığım bölgeye böyle bir şey yapılmasını istemiyorum ki bu şehrin neredeyse hepsi istemiyor bunu. Siz burada yaşamadığını hâlde ( yaşasanız bunu yazmazdınız ) neden böyle şeyler diyorsunuz anlayamadım.

Benim masaüstü bilgisayarım 4-5 aya yakın sürekli açık kaldı. Bir sorun olmadı. Eski cihazlarda sorun olur yeni cihazlarda sürekli açık kalması bir sorun yaratmaz. Sadece biraz aptallaşır o kadar.

Benim masaüstü bilgisayarım 4-5 aya yakın sürekli açık kaldı. Bir sorun olmadı. Eski cihazlarda sorun olur yeni cihazlarda sürekli açık kalması bir sorun yaratmaz. Sadece biraz aptallaşır o kadar.
Ah o bilgisayarın dili olsa da konuşsa, neler der acaba :D :D

Ben söyleyeyim. 1 ayda 276 GB kota yaptığını anlatır. İndirdiği filmleri anlatır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı