Bilgisayar En Fazla Kaç Gün Açık Kalmalıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Upload sınırı kalkacak deniliyor, onun yerine kotayı düzenleseler daha iyi. O kadar kullanıcı imza falan topladı ama gene de kulak asmadı adamlar. Anca paramızı gasp edip hizmet etmekten kaçıyorlar.

Afedersin ama ben hayatım boyunca bu kadar saçma bir yorum görmedim. Ben yaşadığım bölgede sürekli elektrik kesintisi yaşamıyorum ama buraya nükleer santral kurulacak. Yılın 10 ayı güneş alan bir ile nükleer santral yerine güneş paneller konabilir. Herkes yenilebilir enerjiye döner iken biz neden önümüzde kanlı canlı faciaların yaşandığı büyük risk olan nükleer enerjiye yöneliyoruz ? Amacım polemik yaratmak değil ama öyle uzaktan konuşması değil. Ben yaşadığım bölgeye böyle bir şey yapılmasını istemiyorum ki bu şehrin neredeyse hepsi istemiyor bunu. Siz burada yaşamadığını hâlde ( yaşasanız bunu yazmazdınız ) neden böyle şeyler diyorsunuz anlayamadım.

www.sozcu.com.tr: Hangi ülkede kaç tane nükleer santral var? - Sözcü Gazetesi
Bu linke bak kardeşim. Yenilenebilir kaynak diyorsun onuda yapıyorlar. Ama Türkiye gelişen bir ülke şu anda yetmiyor. Doğalgaz olmasa Türkiye'de elektrik kalmayacak. Üstelik dünyadaki uranyum madeni en fazla ülkemizde bulunmaktadır. Ama kullanım yeri yok. Kullanamadıktan sonra olsa ne olmasa ne.

Bilgisayarı 3 ve 4 gün açık bırakabilirsin. Fazla açık bırakmak zararlı olabilir.

www.sozcu.com.tr: Hangi ülkede kaç tane nükleer santral var? - Sözcü Gazetesi
Bu linke bak kardeşim. Yenilenebilir kaynak diyorsun onuda yapıyorlar. Ama Türkiye gelişen bir ülke şu anda yetmiyor. Doğalgaz olmasa Türkiye'de elektrik kalmayacak. Üstelik dünyadaki uranyum madeni en fazla ülkemizde bulunmaktadır. Ama kullanım yeri yok. Kullanamadıktan sonra olsa ne olmasa ne.
Kullanmak zorunda değiliz. Teknoloji olarak bizden birkaç gömlek üstün Japonya felaket yaşadı ama sen hâlâ gelip yapılmalı diyorsan benim diyecek bir şeyim olamaz sana. Ben kendi çevremde patlamaya hazır bir felaket istemiyorum kardeşim. Davulun sesi uzaktan hoş gelir tabii, oradan konuşması kolay oluyor demek ki...

Japonya felaket yazaşı neden deprem yüzünden Türkiye'de yapılacaklar fay hattının f sinin geçmediği yerler.

Japonya felaket yaşadı ama satralleri kapattı mı? Hayır, ben nükleer santral fikrini mantıklı buluyorum ama beni korkutan denetimsiz ve güvenlik önlemleri yeterince sağlanmadan açılıp işletilmesi. Soma faciasına kadar desteklediğim fikir şuan beni korkutuyor açıkcası işletmeyide Japonlar yaparsa daha iyi olur bence ziraa Türkiye'de iş ahlakı ve sorumluluk duygusu yeterli düzeyde değil.

Ben Macbook Air'ımı çok nadir kapatıyorum genelde işim bitince uyku moduna alıyorum. Sistemi sadece arada bir yeniden başlatırken kapatıyorum ayda 3 kez kapanmıyor bile.

Afedersin ama ben hayatım boyunca bu kadar saçma bir yorum görmedim. Ben yaşadığım bölgede sürekli elektrik kesintisi yaşamıyorum ama buraya nükleer santral kurulacak. Yılın 10 ayı güneş alan bir ile nükleer santral yerine güneş paneller konabilir. Herkes yenilebilir enerjiye döner iken biz neden önümüzde kanlı canlı faciaların yaşandığı büyük risk olan nükleer enerjiye yöneliyoruz ? Amacım polemik yaratmak değil ama öyle uzaktan konuşması değil. Ben yaşadığım bölgeye böyle bir şey yapılmasını istemiyorum ki bu şehrin neredeyse hepsi istemiyor bunu. Siz burada yaşamadığını hâlde ( yaşasanız bunu yazmazdınız ) neden böyle şeyler diyorsunuz anlayamadım.

Siz güneş paneli fiyatlarını bir araştırın lütfen ve bu panellerin kapladığı alanları ve ürettiği enerjiyi de araştırın. Ondan sonra yenilenebilir enerji kullanalım diyin. Nükleer enerji santralleri hali hazırda en verimli enerji kaynağıdır güneş paneli koyulacak alanları tarım veya ormancılıkta değerlendirmek daha kolay ve karlıdır. Ancak bu ülkede en büyük sorun bana göre termik santrallerdir.

İlginç bir durumdur ki nükleer santral, HES gibi doğaya az zararlı sistemleri istemeyen çok iken termik santrallere tepki gösteren azdır.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı