Selam dostlar, soru başlıkta görüldüğü gibi net bir soru. Lütfen ''bence'' veya ''duymuştum''' gibi cümleler yerine kesin bilgiler ile yorum yapalım. Ben Black Desert Online oynuyorum ve oyunu görev çubuğuna alıp 2-3 gün açık bıraktığım oluyor. Sonra sistemi yeniden başlatıyor ve tekrardan aynısını yapıyorum. Şimdiden yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Madenciler sürekli açık bırakıyordu. Güç kaynağınıza güveniyorsanız elektrik faturası dışında bir sorun yaşamazsınız. Tabii parçalarınızın ömrünün çabuk biteceğini de unutmayın.
CPU %15, GPU %25 yükte çalışıyor. Oyunu açık bırakıp masaüstüne geçtiğin zaman oyun açık kalıyorsa öyle yap. En azından ekran kartına yük binmez (benim sistemde böyle).
Güç tüketimi senin için sorun değilse istediğin kadar açık bırakabilirsin.
Bilgisayar parçaları uzun süreli kullanıma uygun üretiliyor. Dedikleri gibi elektrik faturası senin için önemli değilse öylece kalabilir. Mesela bu yazıyı laptoptan yazıyorum ve uzun süredir kapatmadım. Kapatırsam uyku moduna alıyorum. Uyku modunda olsa bile parçalar çalışıyor.
Madencilik sistemleri kurdum. Elektrik kesilene kadar çalışıyorlardı. Yani PSU'nu oldukça kaliteli seçtiysen pek bir problem olmaz. H110 gibi giriş seviyesi bir anakart bile günlerce açık kaldığında herhangi bir olumsuz durum yaşatmıyor.
Madenciler sürekli açık bırakıyordu. Güç kaynağınıza güveniyorsanız elektrik faturası dışında bir sorun yaşamazsınız. Tabii parçalarınızın ömrünün çabuk biteceğini de unutmayın.
Madencilik sistemleri kurdum. Elektrik kesilene kadar çalışıyorlardı. Yani PSU'nu oldukça kaliteli seçtiysen pek bir problem olmaz. H110 gibi giriş seviyesi bir anakart bile günlerce açık kaldığında herhangi bir olumsuz durum yaşatmıyor.
CPU %15, GPU %25 yükte çalışıyor. Oyunu açık bırakıp masaüstüne geçtiğin zaman oyun açık kalıyorsa öyle yap. En azından ekran kartına yük binmez (benim sistemde böyle).
Güç tüketimi senin için sorun değilse istediğin kadar açık bırakabilirsin.
Eski sistemimi aylarca açık bıraktığım oluyordu. 3-4 tane HDD bozuldu bu süreçte sadece. Elektrik kesintisinden kesintisine kapanıyordu bilgisayar. Sırf açmaya üşendiğim için kapatmıyordum.
Eski sistemimi aylarca açık bıraktığım oluyordu. 3-4 tane HDD bozuldu bu süreçte sadece. Elektrik kesintisinden kesintisine kapanıyordu bilgisayar. Sırf açmaya üşendiğim için kapatmıyordum.