Bilgisayar evde çalışmayıp başka yerde çalışıyor

tyuhandre

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. 1 senelik bilgisayar kasamın içi çok tozlandı diye acıp temizledim, daha sonra taktığımda kasa çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyordu, sonra ekranı başka kasayla denedim, çalıştı. Sorun ekranda olmadıgını anladım, daha sonra kasada ekran kartını cıkartıp taktım, RAM’leri çıkartıp taktım, BIOS pilini çıkarttım taktım, statik elektrigi olayını yaptım ama nafile. Daha sonra teknik servise verdim bilgisayarı. RAM’le ilgili oksit olmuş gibi bir şey oldugunu söyleyip bilgisayarın çalışırken videosunu da cekip bana geri gönderdiler. Evde taktıgımda yine ekrana görüntü gelmiyordu. Hiçbir degişiklik olmadı, tekrar gönderdim, direkt güç tuşuna bastıklarında bilgisayar çalıştı. Biraz araştırdıgımda sorunun elektrik hatlarında olabilecegini söylediler. Bu durumu nasıl çözebilirim? Durum böyleyse şu an başka bir kasayı taktım, çalışmayan kasanın kablolarıyla beraber 3 gündür bilgisayar sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Kafayı yemek üzereyim.

Oturma odasına git. Kasayı TV'ye bağlayarak görüntü almaya çalış. Eğer yine alamazsan belki de (net konuşamam çünkü ben elektrik, elektronik mühendisi değilim) elektrik tesisatının komple değişmesi gerekebilir. Ancak oturma odasında TV'de görüntü alabilirsen odandaki prizde (prize gelen güçte) sorun var demektir.

Odandaki prizde sorun olabilir.
Evin içinde başka prizlere takmayı denedin mi
Evin başka odasındaki prizde denedim sonuç degişmedi.
Oturma odasına git. Kasayı TV'ye bağlayarak görüntü almaya çalış. Eğer yine alamazsan belki de (net konuşamam çünkü ben elektrik, elektronik mühendisi değilim) elektrik tesisatının komple değişmesi gerekebilir. Ancak oturma odasında TV'de görüntü alabilirsen odandaki prizde (prize gelen güçte) sorun var demektir.
Teknik servistekileri söyledigimde onlarda aynı şeyi söyledi televizyon'a bağladım ama sonuç değişmedi.

Aynı bina içersindeki başka bir dairede yine denedim çalışmıyor nasıl bir sorun bu kafayı yemek üzereyim

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. 1 senelik bilgisayar kasamın içi çok tozlandı diye acıp temizledim, daha sonra taktığımda kasa çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyordu, sonra ekranı başka kasayla denedim, çalıştı. Sorun ekranda olmadıgını anladım, daha sonra kasada ekran kartını cıkartıp taktım, RAM'leri çıkartıp taktım, BIOS pilini çıkarttım taktım, statik elektrigi olayını yaptım ama nafile. Daha sonra teknik servise verdim bilgisayarı. RAM'le ilgili oksit olmuş gibi bir şey oldugunu söyleyip bilgisayarın çalışırken videosunu da cekip bana geri gönderdiler. Evde taktıgımda yine ekrana görüntü gelmiyordu. Hiçbir degişiklik olmadı, tekrar gönderdim, direkt güç tuşuna bastıklarında bilgisayar çalıştı. Biraz araştırdıgımda sorunun elektrik hatlarında olabilecegini söylediler. Bu durumu nasıl çözebilirim? Durum böyleyse şu an başka bir kasayı taktım, çalışmayan kasanın kablolarıyla beraber 3 gündür bilgisayar sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Kafayı yemek üzereyim.

Aynı sorun benim başıma geldi bilgisayarcıda çalışan bilgisayar eve geldiğimde çalışmıyor.
Prizleri ölçtüm her şey normal nasıl çözdünüz yardımcı olur musunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı