Bilgisayar fan kablolarını kesip yeni fan eklemek

mhmt aLi

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma iki fan daha eklemek istiyorum ama anakart ve PSU kabloların da yerim kalmadı
Iki fanin kablolarının ortasından kesip birbirine eklersem sonra bunları PSU takili olan diğer fan üzerindeki kabloya ekleme yapabilir miyim?
Yaparsam bir sorunla karşilaşir miyim ve ne gibi sorunlar olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarıma iki fan daha eklemek istiyorum ama anakart ve PSU kabloların da yerim kalmadı
Iki fanin kablolarının ortasından kesip birbirine eklersem sonra bunları PSU takili olan diğer fan üzerindeki kabloya ekleme yapabilir miyim?
Fan çoklayıcı almak daha mantıklı olmaz mı 😀

Hiçbir sorun olmaz, ekleri güzelce bantlayın mutlaka.

Fan çoklayıcı almak daha mantıklı olmaz mı 😀
Cevabın için teşekkür ederim.
Farkındayım o yüzden 6 yeni fan ve çoklayici sipariş ettim ve kargo süresi uzun olduğu için hızlıca Bi çözüm düşündüm ve merakımı gidermek istedim hiç bir forumda bunun adına bilgi ve video bulamadım.
Hiçbir sorun olmaz, ekleri güzelce bantlayın mutlaka.
Peki ekin olduğu yerde
Ekledikten sonra yalıtımı iyi sağlayın. Kısa devre yapmasını kimse istemez.
Kısa devre iki ayri kablonun bir birine temasinda gerçekleşiyor değil mi?

Son düzenleme:
Evet kısa devre iki kablo birbirine değerse oluşur daha doğrusu artı ve eksi birbirine değerse oluşur. Anakart içerisinde açık uçlar herhangi bir yere hatta kasanın metaline bile değse kısa devre oluşur hatta donanımları yakabilir. Fan çoklayıcı almak daha mantıklı ama kasa çok eskiyse ekte yapılabilir.

Evet kısa devre iki kablo birbirine değerse oluşur daha doğrusu artı ve eksi birbirine değerse oluşur. Anakart içerisinde açık uçlar herhangi bir yere hatta kasanın metaline bile değse kısa devre oluşur hatta donanımları yakabilir. Fan çoklayıcı almak daha mantıklı ama kasa çok eskiyse ekte yapılabilir.
şuan iki fani bir birine ekledim attığım resim deki uygulama olmuş mudur?
Açik ucu PSU takılı fan kablosu üzerine ekleme yapicağim ve ayni yalıtımı orda da uygulayacağım.
Bu yaptığım işçilik iyi mi? sıkıntı çikarmaz umarım

Dosya Ekleri

• IMG_20200612_105651.jpg
    IMG_20200612_105651.jpg
    869,8 KB · Görüntüleme: 44
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı