Bilgisayar fanları ne tarafa bakmalı?

fdfgdse

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Ben bilgisayarımın fanlarını temizlemiştim. Ama çıkardıktan sonra fanların ne tarafa baktıklarını unuttum. Şu şekilde taktım:

Chassis fanın üzerinde 4 çubuk olan kısım kasanın dış tarafına doğru bakıyor. Yani etiketi dışarı bakıyor. PSU fanının ise etiketi güç kaynağının içine bakıyor. Doğru mu taktım?
Ve bir de PC'yi açtığımda 2-3 dk sonra kendiliğinden kapanıyor. Aşırı ısınmadan kaynaklı olabilir diye düşündüm. Yeni fan alacağım. Hangi fanı değiştirmem lazım. İşlemci fanının üzerinde bunlar yazıyor. Özellikleri falan galiba.

Chassis fanın ise üzerinde model: A9225L12s DC 12v 0.20a yazıyor. Bu özelliklerin üstünde bir fan almam gerekiyor herhalde. Ya da aynı özellikte bilmiyorum. Fazla uzattım kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci Fan'ı yuvasına oturduysa sıkıntı olmaz dostum egzoz fan da doğru takılmış gibi gözüküyor attığın fotoğrafa göre fakat PSU içindekini göremedim onu yanlış takmışsan sıcak havayı doğrudan işlemcinin üstüne verir ona dikkat etmelisin.

Ayrıca bilgisayarı çalıştırıp elin ile de test edebilirsiniz elinize yoğun bir hava akışı geliyor ise muhtemelen PSU fanı ters takılmıştır.

Teşekkürler. PSU fanı da doğru sanırım. Birkaç yere baktım da... Ama bilgisayarı açtığımda ve Chrome'u açınca işlemci sıcaklığı 80'i geçiyor. Normal mi? İşlemci fanı mı almam lazım. Benim fanım şu:
Nasıl bir fan almam gerektiğini bilmiyorum. İnternette 1150 1151 falan yazıyor. Onlar önemli mi? Almam gereken fanın linkini atar mısınız?

Dosya Ekleri

• IMG_20220622_191626.jpg
    135,1 KB · Görüntüleme: 29
İşlemci ve anakart modelinizi belirtirseniz yardımcı olurum hocam normal sıcaklık değil eski PC sahibiyseniz muhtemelen macun bakımı gerekiyordur işlemci fanına gerek kalmayabilir.

İşlemci Intel Pentium E6500 E6800 gibi bir şey. Anakartın da sadece Pegatron olduğunu biliyorum. Ve ayrıca benim 2-3 gün önce işlemci fanım bozulmuştu. Ve elimde başka bir fan bulunuyordu. Eski biraz. O yüzden fandan kaynaklıdır diye düşünmüştüm ama yine de siz bilirsiniz tabii.Ve evet pc eski biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…