Bilgisayar fanları temiz fakat zorlanıyor gibi ses çıkarıyor

• Konuyu başlatan Vito
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 29
  • Görüntüleme 2.915

Vito

Kilopat
Daha fazla  
RAM
16 GB 3600 MHZ Corsair RGB
SSD veya HDD modeli
2TB HDD ve 500 GB 970 EVO PLUS
Ekran kartı
RTX 2080 Super
Anakart
Asus TUF X570 Wi Fi
İşlemci
Ryzen 7 3700X
Bilgisayar sık sık zorlanıyor gibi ses çıkarıyor ve FIFA23 gibi oyunların içerisinde ekran kendini kapatıp bilgisayarın içindeki tüm fanlar kendini en yüksek hıza alıyor. Bilgisayarı kapatmazsam eğer en yüksek hızla çalışmaya devam ediyor ve düzelmiyor.

Ekran kartı DDU ile silinip yüklendi.
PCI-e girişleri değiştirildi.
RAM yerleri değiştirildi.
FurMark testi yapıldı ve bilgisayar test sırasında kapanmadı.
İşlemci macunu değiştirildi.
Bilgisayarı aldığımdan beri BIOS Update yapmıyorum sadece aldığım zaman yapmıştım onunla alakası olabilir mi? Birisi Windows 11 kurarsan düzelebilir demişti Windows 11 ile alakası olabilir mi? Son olarak bu sistem için güç kaynağı önerebilecek var mı? Zalman GigaMax 750W bronz kullanıyorum ve bilgisayar tamircisi güç kaynağını daha kaliteli bir şey alabilirsin dedi.

Genelde takılmalara sebep olabilir. Oyundan atma da olanlar görmüştüm.

Genelde takılmalara sebep olabilir. Oyundan atma da olanlar görmüştüm.

Sorun genelde bilgisayarı açtığımda 1-3 defa oluyor sonra olmuyor. Normalde test sırasında bilgisayar ekranını kapatmıyordu ama bilgisayarı açtım ve direkt test yaptım bu sefer kapandı.

Sorun hard disk ile alakalı değil. GPU veya PSU kaynaklı ama çözemedim hangisinden kaynaklı olduğunu.

Gün içerisinde sıkıntı olmuyor ama bilgisayarı açtığım zaman 1-3 defa yapıyor bu problemi. Yazılımsal olma ihtimali var mı?

Yazılımsal olsa en kötü ihtimalle format ile düzelmesi lazım.

Dostum RTX3060 ile FIFA 23 de bu sıkıntıyı yaşamıştım sonradan PC açtığımda ve başka oyunlara girdiğimde de yaşamaya başlamıştım ben ekran kartının 8 pinlik güç girişini değiştirerek çözdüm bu sorunu sonra sıkıntı yaşamadım. Ayrıyeten FIFA 23 için NVIDIA Denetim Masası'ndan FPS sınırı koydum 90 FPS çünkü sınır koymazsam fanlar çok çalışıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de FIFA23'de oluyor sıkıntı.

Başka oyunlarda kapanma olmuyor LoL ve Mortal Kombat 11 gibi oyunlarda ama bilgisayarı ilk açtığımda bilgisayarı zorladığım bir test yaptığımda veya FIFA23'e girdiğim zaman ekran kararıp kalıyor fanlar da kendini en yüksek hıza alıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Evet maalesef çözümü ben de çok aradım en son ekran kartının güç kablosunu değiştirince çözebildim ondan sonra bir daha sorun yaşamadım daha umarım da yaşamam. Sanırım bu yıl anti cheatten ötürü FIFA 23'de sıkıntı var çok fazla işlemci tüketiyor ve ekran kartı gereğinden fazla ısınıyor.

14 gün iade etme hakkı olduğu yeni bir PSU ile deneyeceğim. Sorun devam ederse masadan aşağı atarım bilgisayarı az kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…