Bilgisayar fanlarını kapatmak zararlı mıdır?

SeyitEkrem

Hectopat
Makaleler
4
Merhaba. "fan Control" adında bir uygulama indirdim ve kasamdaki tüm fanlarını buradan kontrol edebiliyorum. Fan #1 ve fan #2 fanlarını kapattığımda bilgisayarda çalışan fan kalmıyor ve bilgisayardan hiç ses çıkmıyor. Ben tüm gece boyunca bu fanları kapatıp uyusam bilgisayar zarar görür mü acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun olmaz ama bilgisayarın kararına bırakmanız daha sağlıklıdır.

En yüksek işlemci sınırını düşürerek ısınmasını engellemeniz gerekiyor.

Sorun olmaz ama bilgisayarın kararına bırakmanız daha sağlıklıdır.
Örneğin gece ben ses çıkmasını istemiyorum her fanı %0'a alsam sıkıntı olmaz değil mi

Ayrınca, sanırım uygulamayı yüklemeden önce ekran kartı fanlarım çalışmıyordu . Bilgisayarı alalı 3-4 ay oluyor.

Örneğin gece ben ses çıkmasını istemiyorum her fanı %0'a alsam sıkıntı olmaz değil mi?

Hayır olmaz ama arkadaşın yukarıda belirttiği gibi işlemciyi sınırlayarak ısınmamasını sağlayın ki garantiye alın.

Ekran kartı fanları çoğu zaman zaten çalışmıyor basit şeylerde. Aşırı yüklerde çalışıyorlar bu normal. Pasif soğutmaları yeterli oluyor genelde.

İşlemciyi nasıl sınırlıyoruz?

En basit yoluyla güç planı seçme kısmından güç tasarrufuna gel ve gelişmiş ayarlarına gir. İşlemci % kısmına gir ve 50-60 gibi bir değer gir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…