Bilgisayar garantideyken yerine farklı bilgisayar verilir mi?

Gordrhain

Hectopat
Katılım
8 Temmuz 2020
Mesajlar
2.528
Makaleler
1
Çözümler
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Palyaço
Sorumu daha net açıklamam gerekirse:

Bilgisayarımı ayın 16'sında fanında yaşadığım ufak bir hatadan dolayı garantiye yolladım. (bilgisayarı MediaMarkt'tan aldığım için, MediaMarkt üzerinden bu işlemi gerçekleştirdim)
Bilgisayarımın garanti belgesini okurken fark ettiğim yazıda; eğer 10 gün içerisinde bilgisayarım teslim edilmezse yerine benzer bir bilgisayarın geçici olarak verileceği söyleniyordu.
Ben şimdi ayın 26'sında (bilgisayar teslim edilmezse) MediaMarkt'a gidip belgelerimi gösterirsem böyle bir olay gerçekleşir mi?
 
Denemekten zarar gelmez 😁

Hocam bana yasal olarak maksimum 23 gün sürebileceğini söylemişlerdi. O yüzden şansımı denemekten zarar gelmez diye düşündüm 🙂
Şansını dene elbet ona bir şey demiyorum. Garanti sürelerinin genelde 10 günden fazla sürmediğini biliyorum. Şimdiye kadar hiç 10. günü geçmedi garantiye verdiğim ürünler.
 
Tüketici hakları kapsamında garanti sürecinin en fazla 20 iş günü sürmesi gerekiyor. 10. günden sonra tüketiciyi mağdur etmemek için yerine kullanılmak üzere bir bilgisayar vermeleri gerekiyor normal şartlarda. Ama büyük ihtimal elimizde boşta bilgisayar yok diyecekler. Bu 20 iş gününü geçirdikleri takdirde paranızı geri iade etmek veya yerine yenisini vermek zorundalar.
 
Tüketici hakları kapsamında garanti sürecinin en fazla 20 iş günü sürmesi gerekiyor. 10. günden sonra tüketiciyi mağdur etmemek için yerine kullanılmak üzere bir bilgisayar vermeleri gerekiyor normal şartlarda. Bu 20 iş gününü geçirdikleri takdirde paranızı geri iade etmek veya yerine yenisini vermek zorundalar.
Bu kadarını bilmiyordum, çok teşekkür ederim.
İki sorum var:
1) 10 gün geçtiğinde verdikleri bilgisayar performans olarak benimkisiyle eş değer olmak zorunda mı? (Bununla alakalı bir bilgi var mı)
2) Eğer 20 gün geçerse muhtemelen para iadesi almam çünkü malûm ekonomi saolsun pekte iyi bir sistem alamam. Mecburen yeni bir bilgisayar tahsis etmelerini isteyeceğim. Eğer böyle bir durumla karşı karşıya kalırsam, bana performans olarak daha iyi bir bilgisayar mı verilir yoksa eşit derecede bir bilgisayar mı?
Ayrıca (diyelim ki) bana ait olan bilgisayardan daha düşük performanslı bir bilgisayar teslim ettiler. İtiraz etme hakkım bulunuyor mu?
Tekrardan teşekkürler ☺️
 
Detayları tam olarak ben de unuttum. Tüketici hakları garanti süreci kısımlarını okursanız detayı vardır. Bildiğim kadarı ile 10 günü geçerse idarelik olarak mağdur olmamanız için bir ürün veriyorlar. Ama dediğim gibi emin değilim. Aynı özelliklere yakın da vermeleri gerekiyor olabilir. Yalnız siz verirlerse öpüp başınıza koyun :) O kadar kolay yanaşmıyorlar vermeye.

20 iş gününü geçtiği zaman ürünün aynısı verilmesi gerekiyor. Temin edemiyorlarsa para iadesine ve anlaşma yoluna gitme durumları olabilir. Size ait olan bilgisayardan daha düşük sisteme sahip bir bilgisayar verme gibi bir durum söz konusu değil.

Fakat bu söylediklerimi uygulayan firma yoktur. Kendi haklarınızı korumanız gerek. Tüketici hakları garanti süreçlerine bir göz atın. Neyin ne olduğunu bilerek ona göre hakkınızı ararsınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı