Bilgisayar harici ekran kartını kullanmıyor

alperddf

Hectopat
Ekran kartım NVIDIA GeForce 630M ama oyunlarda kullanmıyor 1 sene öncesine kadar kasmayan oyunlar şimdi 40FPS civarında (LOL, CS:GO vb)
Driver'leri falan hepsi güncel aygıt yöneticsinden NVIDIA'yı devre dışı bıraktığımda aynı FPS alıyorum.
İşlemcininki: Intel HD grapichs 3000 (DxDiag, görev yöneticisi vb yerlerde harici ekran kartı gözükmüyor)

Ek Açıklama 2020-05-17 142657.png
Ek Açıklama 2020-05-17 142738.png
Ek Açıklama 2020-05-17 142802.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartım NVIDIA GeForce 630M ama oyunlarda kullanmıyor 1 sene öncesine kadar kasmayan oyunlar şimdi 40FPS civarında (LOL, CS:GO vb)
Driver'leri falan hepsi güncel aygıt yöneticsinden NVIDIA'yı devre dışı bıraktığımda aynı FPS alıyorum.
İşlemcininki: Intel HD grapichs 3000 (DxDiag, görev yöneticisi vb yerlerde harici ekran kartı gözükmüyor)

Eki Görüntüle 565236Eki Görüntüle 565238Eki Görüntüle 565240

Monitörü harici ekran kartının bağlantı girişlerine taktığına emin misin? Eğer anakarttaki girişlere bağladıysan işlemcinin grafik kartını algılar.

nVidia denetim masasından 3D ayarlardan 3D ayarların yönetilmesine gelip tercih edilen grafik işlemciyi nVidia seçin. Sonra phyxs ten nvidiayı da seçin. Oyuna sağ tıklayıp grafik işlemci kısmından nVidia seçin.

Monitörü harici ekran kartının bağlantı girişlerine taktığına emin misin? Eğer anakarttaki girişlere bağladıysan işlemcinin grafik kartını algılar.
Yani laptop kullanıyorum içini hiç açmadım
Hangi oyunu oynuyorsanız Driver'dan eklemeniz lazım. Eklediniz mi?
Anlayamadım nasıl yapabilirim onu
nVidia denetim masasından 3D ayarlardan 3D ayarların yönetilmesine gelip tercih edilen grafik işlemciyi nVidia seçin. Sonra phyxs ten nvidiayı da seçin. Oyuna sağ tıklayıp grafik işlemci kısmından nVidia seçin.
söylediklerinizi yaptım ama hala aynı değişen bir şey yok

Ayarlar-sistem-grafik ayarları buraya girip göz ata bastıktan sonra oyunun exesini seç sonra üstüne basınca hangi ekran kartını kullanmak istediğini seçebilirsin.

Acaba ekran kartı sürücülerini silip tekrar kurdunuz mu?
.
Bu rehbere bakabilirsiniz.

Evet ilk format atıp sürücülerini yüklediğimde de böyle gözüküyor du 2 gün önce aygıt yöneticisinden Nvidia yı silip yeniden güncelledim
.
Bu rehbere bakabilirsiniz.
rehberde yazanları uyguladım aygıt yöneticinden sürücüleride yükledim nvidia şuan görev yöneticisinde gözüküyor ama eski sürüm yeni sürümünü yüklediğimde ise görev yöneticisinde gözükmüyor
Ek Açıklama 2020-05-17 171557.png

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı