Çözüldü Bilgisayar her açılışta "pininiz artık kullanılamıyor" hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Latif ölmez

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 gb
SSD veya HDD modeli
512 gb ssd
Ekran kartı
6700xt 16gb
Anakart
gigabyte b450 s2h
İşlemci
ryzen 5 3500x
Merhaba bilgisayarın BIOS'unu güncelledikten sonra bilgisayarı açtığımda güvenlik nedeniyle pininiz kullanılamıyor hatası alıyorum Windows'u Microsoft şifrem ile açtıktan sonra PIN'i ayarladım ama yeniden başlattıgımda hala aynı hatayı alıyorum.

Çözüm
Cihazı güvenli moddan başlatıp şifreyi kaldırabiliyor musunuz?

Cihazı güvenli mod seçim ekranına getirince klavye ve fareyi algılamıyor nedense onu da çözebilmiş değilim.

Dediğiniz şeyleri ve benzerlerini araştırıp denedim ama son çare format oldu bilgisayarı sıfırladım düzeldi.
Merhaba bilgisayarın BIOS'unu güncelledikten sonra bilgisayarı açtığımda güvenlik nedeniyle pininiz kullanılamıyor hatası alıyorum Windows'u Microsoft şifrem ile açtıktan sonra PIN'i ayarladım ama yeniden başlattıgımda hala aynı hatayı alıyorum.

Hocam BIOS güncellemesinden önce TPM açık mıydı? Açık ise BIOS'a girip TPM açın sorununuz çözülecektir. Aynı sorunu bende yaşamıştım.

Hocam BIOS güncellemesinden önce TPM açık mıydı? Açık ise BIOS'a girip TPM açın sorununuz çözülecektir. Aynı sorunu bende yaşamıştım.

Açıktı hocam BIOS'a girip kapatıp açtım ama hala aynı durumda

Arama kısmına tpm.msc yazıp açilan pencereden TPM temizlemeyi deneyin.

Şimdi denedim ama işe yaramadı

Son düzenleme:

Cihazı güvenli mod seçim ekranına getirince klavye ve fareyi algılamıyor nedense onu da çözebilmiş değilim.

Dediğiniz şeyleri ve benzerlerini araştırıp denedim ama son çare format oldu bilgisayarı sıfırladım düzeldi.

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı