Bilgisayar için koruma gözlüğü önerisi

alibey ağabeyli

Hectopat
Daha fazla  
Bildiğiniz üzere bilgisayarlar gözlerimizi gerçekten zorluyor ve zayıflatıyor. Ben kendime ekran kartı falan aldım yani bilgisayarı yeniledim. Düşündüm ki işim gereği bilgisayarda daha çok zaman geçireceğim ve normal olarak gözlerimin zayıflayacağı kaygısındayım. Şu anda Allaha şükür gözlerim iyi problem yok ama gelecekte olacağı kaygısındayım. Bu yüzden kendime bilgisayarın radyasyonundan cok iyi marka koruyan bir gözlük aramak kararına geldim. Bilen arkadaşlardan rica ediyorum bana en iyi protect gözlüğü markası ve modeli tavsiyeleri bekliyorum.

Kendim birini buldum. Bu iyi mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarlar gözü zayıflatmaz, sadece yorar. Gözünüzde miyop veya astigmat gibi sorunların ortaya çıkması daha çok genetik yatkınlıkla alakalı. Benim gözlerim ilk okuldan beri bozuk ve bunun bilgisayarla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Genetik yatkınlığınız varsa bu gözlüklerin pek fayda edeceğini sanmıyorum.

Bilgisayarda ekran kartının göz dinlendirme ayarlarını kullanırsanız ve 2 saatte bir 10 dakikalık ara verirseniz hiç bir şey olmaz. Ayrıca bilgisayarda gözlerin bozulmasındaki asıl etken uzun süre odaklanıp göz kırpmamaktır. Uzun süre gözünüzü hiç kırpmadan açık tutmayın.

Açıkcası şöyle söyleyeyim bu göz bozulması işinin retina ile doğrudan alakalı olduğunu sanmıyorum. Mesela ben uzun süre gözümü dinlendirdiğim zaman açtığımda etraf kısa bir süre oldukça net oluyor. Bu sebeple ben kasların da alakası olduğunu düşünüyorum. Kısaca demem gereken şu. Gözünü yorma kardeşim.

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. Ben günün 24 saati bilgisayarda oturmuyorum neredeyse günde iş ile alakalı 4 - 6 saat arası tabiki ara vererek. Ama bu saat süresi de bana çok geliyor ve gözlerimi bu saatler arasında korumak istiyorum ki ileride gözlerim zayıflamasın:). En iyi marka bir protect gözlüğü tavsiyelerinizi bekliyorum. Bence gözlerimiz bedenimizin bir parçası olarak dünyada her şeyden değerli (şahsi düşüncem:))

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı