Bilgisayar İçin VR Gözlük Tavsiyesi

Hocam, en ideali QUEST 2. İdeal yeni başlayanlar için uygun. Facebook zorunlu fakat.
Ben şimdi Hp REVERB G2 sipariş edeceğim mesela. Kontrolcü olarak parmak izlemesi olmasa da quest kontrolcüleri gibi gözlüğün lens kalitesi olsun , ses kalitesi olsun harika bir cihaz.
Ama uygunsa bütçen, genişse, yurtdışı bağlantın varsa. VALVE INDEX efsane olabilir. Yanlız internetten "Valve index vs G2 vs quest" gibisinden inceleme karşılaştırma videolarına bakabilirsin. SDE, Screen door effect, olayı falan var. Pixelleri görme sorunu gibi. Bunları araştır. HZ (genelde 72-90) özelliği iyi olana bak. Bir önemli konu "FOV- Field of view - Alan görüşü". Genel olarak 114 civarı. G2'de 114 mesela. Valve index'te ise 130civarı. Yani bakarken görebildiğin sağ-sol-dikey genişlik.
1604161850923.png

Bu resim gibi.,
Senin için ne önemli. HZ (akıcılık mı kasma açısından) , yoksa görüş alanı mı, yoksa lens kalitesi, görüntünün kristal netliği mi gibi sorulara cevap ver. Ben 2 haftadır araştırıyorum mesela. G2'De karar kıldım . Tabi bu PCVR gözlüklere itaben PC'nin de kaliteli olması önemli yoksa kaldırmaz o kalitede o fpste. Sorun olursa sorabilirsiin.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı