Bilgisayar ile tanışma hikayeniz

Ben ilk ablamın (amcamın kızı ama çok yakınız ve kendisi benden büyük.) bana markasını bir daha duymadığım bir direksiyonla NFS: Most Wanted oynatması ile tanışmıştım.
Taksi RP'si yapıyorduk sonra bizim eve geçip, yastıklarla kale örüp bütün peluş oyuncaklarımı içine atıyorduk. Annem geldiğinde de her şeyi Flash hızında toplamaya çalışıyorduk :D.
Hey gidi günler hey, o zamanlar daha mutluyduk be...
 
Anaokulundaydım, öğretmenim biz oyun oynarken bilgisayar açmıştı. Bozulan klavyeleri veriyorlardı bize. Bir gün, öğretmenim OyunSkor'da Domino oynuyordu. Birkaç gün sonra bizim evde de bilgisayar olduğunu farkettim. :) Sonra annem polisler kameradan izliyor küçükleri tutukluyor dedi. Ama ben ısrar ettim ve izin verdi. OyunSkor'da 2013'ten 2016'ya kadar oynadım. Sonra bilgisayara oyun indirebileceğimi farkettim. O zamanlar orijinal korsan bilmiyordum tabii. Malumindir'den indirdim fazlaca oyun. Çok zevkliydi, ta ki ekran kartının 9800GT olduğunu yandığında öğrenmeme kadar...
 
Çok uzun bir hikayem yok aslında ben doğduktan sonra alınan EBA canavarı ile internetten oyun oynardım sonra dayımın verdiği laptopla bilgisayar donanımlarına merakım arttı şu an elimdeki PC ile yaşamımı sürdürüyorum.
 
3 yaşımdayken babam eve PC getirmişti. Bende içim içine " bu siyah şey ne " diye şaşırmıştım. Ama keşke 3 yaşımda getirmeseydi artık PC almıyorlar.
Neymiş 3 yaşında sahip olmuşmuşum -_-
 
Bilgisayar 17 yaşında ben 14 yaşındayım. Ben 6 yaşında iken tanıştım bu bilgisayar ile. Önceden internette dolaşırdım. Oynadığım oyunlar:
süper mechs, agresif sürücü, godzillanın 3D FPS oyunu ( internet üzerinden)

GTA Vice City, zoo 4, NFS Underground 2

Tabii bunları da internet kafedeki adama yüklettirmiştik. Sonra tablette ilk crack oynumu yükledim. Sonra PC de ilk crack oyunumu yükledim. ( virüs bulaşmadı ama ). Sonra ilk oyunum olan l4D2'yi satın aldım derken buralara geldim.

Bu arada daha 7 ay geçmemiştir. Bilgisayarı yeniledik. Aynı kasa fakat diskler hariç tüm parçalar yeni. ( 17 yıldır kullanılan HDD'nin sağlığı hala %97.)
 
Herkese iyi günler. Hepimiz bilgisayarlarla farkı şekillerle de olsa tanışmıştır. Size tanışma hikayemi anlatayım.

Bir gün dedemin evindeyim ve nedense odaları tek tek geziyorum (4-5 yaşlarındayım :D). Herkese bakıyorum ne yapıyorlar diye. Odalardan birine girdim ve babamın TV izlediğini gördüm (TV sanmıştım) önünde değişik aletler vardı ekranın yanında bir kutu ve içinden "zarrrr zarrrr" diye sesler geliyordu :D. Ekrana baktım bir tır vardı. Babama bu ne diye sormuştum ne dediğini hatırlamıyorum ama sanırsam "bilgisayar" mı ne bir şey dedi, böylece bilgisayarı tanıma serüvenim başlamıştı.

Aradan 1-2 yıl geçmişti ve babam bilgisayarı bizim evimize getirmişti (bilgisayar dedemin bilgisayarıydı.). Bende oturup karşısına bakıyordum. Sonra kurduk bununla bir sürü oyunlar oynadık falan. En sonunda bozdum tabii ki :D. Sonra ben bunu aldım kasanın kapağını söktüm ve içini kurcalamaya başladım. Tabii o zamanlarda neyin ne olduğunu bilmiyorum... Anakartı ikiye ayırmıştım, işlemci fanını söküp termal macunu orama burama yapıştırmıştım, ekran kartını, orasını burasını sökmüştüm kırmıştım. Babam eve gelince bir şey dememişti, fanı oyuncak yapmıştım hatta :D. Sonra babam eve bir bilgisayar daha getirdi bu sefer bozmadım 2012'de getirmişti galiba hatırlamıyorum. Onunla da oyunlar oynamıştık internet işlerimizi halletmiştik. Fakat Windows çökmüştü ve ınternet Kafe'lerin hiçbiri yapamadı şu basit formatı atamadılar.

Babam artık son bilgisayarımı almıştı. Yazılım olarak Windows 8.1 yüklüydü ve pek de güçlü değildi (bu yazıyı onunla yazıyorum). Oyun oynadım tabii ki ilk geldiği 1-2 yıl içerisinde. Fakat artık oyunlar sıkıcı gelmişti. Windows'un iliğini kemiğini öğrenmek istiyordum. Sürekli orasını burasını kurcaladım. Bozdum, düzelttim tekrar bozdum tekrar düzelttim. Sonra bu da yetmez deyip kodlama öğrenmeye başladım (şu an devam ediyorum). Visual Studio vb. indirip vb.net ve C#'a başladım. 1-2 yıl internetsiz kaldım ve öğrenmemi engelleyeceğini düşündüm. Fakat pes etmedim tüm fonksiyonlar için ayrı ayrı projeler açtım ve test ettim. Yazılım işinde orta seviyelere geldim ve annemin eski Windows'u çökmüş bilgisayarı çıkardığını gördüm. Aldım onu, sorunu ne kontrol ettim ve Windows XP kurdum. Dükkanı'nın önüne kocaman "format atılır 30TL" yazan ınternet kafe'cilere bir kuruş vermeden kendim düzelttim, hala ilk gün ki gibi çalışıyor. O bilgisayarı düzeltirken de içerisindeki parçaların yapısını da öğrenmiştim. Artık bilgisayarın her yerinden biraz olsun anlamaya başlamıştım. B.

Benim hikayem bu kadardı arkadaşlar. Sizin de hikayelerinizi merak ediyorum. Yazarsanız sevinirim :).
5 yaşımda abimin masaüstü bilgisayarıyla tanıştım beni bilgisayarın başına oturttu bende chrome'dan oyun açtım .p
 
Ben küçükken çok sakardım. Şimdiki bilgisayarımdan önce bir bilgisayarım daha varmış. Ben de onu bozmuşum. Artık yere mi düşürdüm ne yaptıysam. :) İşte sonra bu bilgisayarı almışlar Intel Celeron 847 + Intel HD Graphics. Ondan sonra bu bilgisayarın da (Laptop) ekran ile klavye arasındaki bağlantı yok. Yalnızca 2 tane serçe parmaktan ince olan kablo tutuyor. Yani bu bilgisayarı da bayağı düşürmüşüm. Ondan sonra artık bilgisayarla ilgili şeyleri öğrenmeye başladım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı