Bilgisayar İlk Açıldığı Anda Monitörde Cızırdama Ve Dalgalanma

dogukanavci0

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık bir 10 dakika önce bilgisayarımı açmaya çalıştığımda ekrana görüntü geldiği zaman monitörümdeki renkler dalgalanma yapmaya ve cızırtı sesi gelmeye başladı. Hemen gücü kesip görüntü kablolarını kontrol ettim sıkılaştırıp (zaten belli bariz bir gevşeklik yoktu) tekrar çalıştırdım problem yaşanmadı. Bu neden olmuş olabilir? Ekran kartımla alakalı bir problem olmuş mudur? Nasıl anlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık bir 10 dakika önce bilgisayarımı açmaya çalıştığımda ekrana görüntü geldiği zaman monitörümdeki renkler dalgalanma yapmaya ve cızırtı sesi gelmeye başladı. Hemen gücü kesip görüntü kablolarını kontrol ettim sıkılaştırıp (zaten belli bariz bir gevşeklik yoktu) tekrar çalıştırdım problem yaşanmadı. Bu neden olmuş olabilir? Ekran kartımla alakalı bir problem olmuş mudur? Nasıl anlayabilirim?

Monitörün güç kablosu gevşemiştir her hafta yaşarım bu sorunu. :D

Dostum 4 ihtimal var
1=Arkadaşın dediği gibi güç kablosundan dolayı olabilir.
2=Ekran kartı
3=PSU sisteme az geliyor olabilir. Umarım bu değildir çünki en tehlikelisi bu.
4=Pek ihtimal vermiyorum ama RAM'den dolayı da olabilir.

Dostum 4 ihtimal var
1=Arkadaşın dediği gibi güç kablosundan dolayı olabilir.
2=Ekran kartı
3=PSU sisteme az geliyor olabilir. Umarım bu değildir çünki en tehlikelisi bu.
4=Pek ihtimal vermiyorum ama RAM'den dolayı da olabilir.
Hocam kasa ve monitör üzerindeki kabloları kontrol etmiştim ancak prizlere bakmamıştım. Şimdi prizlere baktığımda kasanın güç prizinin yarım takılı yarım çıkık olduğunu gördüm. Onu düzelttim sistemde herhangi bir zarara yol açmış mıdır o şekilde kullanmış olmam ?

Hocam kasa ve monitör üzerindeki kabloları kontrol etmiştim ancak prizlere bakmamıştım. Şimdi prizlere baktığımda kasanın güç prizinin yarım takılı yarım çıkık olduğunu gördüm. Onu düzelttim sistemde herhangi bir zarara yol açmış mıdır o şekilde kullanmış olmam?

Yok dostum şimdiye kadar patlamadıysa hiçbir sıkıntı yaşamazsın o şekilde kullandığın süre zarfında bir şey olmadıysa bundan sonrada bir şey olmaz devamke 😊😊

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı