Bilgisayar ilk açılışta kendini resetliyor

Yer
Hatay, Antakya
RAM
Cl 16 3200 HyperX
SSD veya HDD modeli
WD SN850
Ekran kartı
1660ti
Anakart
H510m-k
İşlemci
11400f
Merhaba, bilgisayarımı gece kapatıp prizi de düğmesinden kapatıp yatıyorum. Sabah açma tuşuna bastığımda fanlar 5-10 saniye dönüyor sonra kendini resetliyor böyle bir kısır döngüye giriyor açılmıyor. Güç tuşuna basılı kalıp kapatıyorum tekrar açıyorum bu kez açılıyor. Birkaç gündür böyle.
Bir kez açıldıktan sonra ama sorun kalmıyor normal şekilde kapanıp açılıyor ama ilk açılışta böyle kendini resetliyor açılmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS pilini yenileyin, bitmişse her PSU'dan kapatmanızda BIOS sıfırlanıyordur, bu da açılmayı geciktirir.
Hayır denemek için PSU kapatmadım geceden sabaha elektriğe bağlıydı sadece bilgisayarı kapatıp bıraktım sabah yine aynı sorun yani BIOS pilinden değil.
Ayrıca açılmayı geciktirmiyor düğmeye bastığımda 20 saniye kadar fanlar dönüp resetleniyor böyle bir döngü.
Ram'den dolayı böyle bir sorun olabilir mi?

Hayır PSU kapatmadım geceden sabaha elektriğe bağlıydı sadece bilgisayarı kapattım sabah yine aynı sorun. RAM'den dolayı böyle bir sorun olabilir mi?

PSU anakartın enerjisini tamamıyla kesiyorsa, yine dediğim şey olabilir, siz ilk olarak BIOS pilini değiştirip deneyin, pahalı bir parça değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı