Çözüldü Bilgisayar ilk günkü performansını vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fearless.G

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımı alalı 1 seneyi geçti, bu yaz 2. sene olacak. Aldığımdan beri macun değişimi tarzı bir bakım yapmadım, sadece birkaç ayda bir içini açıp tozları temizliyorum, hiç format da atmadım. Macun yenileme yapsam ve format atsam performans artışı olur mu veya performans kaybı bunlara mı bağlıdır acaba?

Çözüm
Bilgisayarımı alalı 1 seneyi geçti, bu yaz 2. sene olacak. Aldığımdan beri macun değişimi tarzı bir bakım yapmadım, sadece birkaç ayda bir içini açıp tozları temizliyorum, hiç format da atmadım. Macun yenileme yapsam ve format atsam performans artışı olur mu veya performans kaybı bunlara mı bağlıdır acaba?
Temiz bir format atın. Macun yenilemesi yapın. SSD sağlığı düşmüşse bir de SSD yenileyin. CrystalDiskInfo'dan SSD sağlığına bakabilirsiniz.

Temiz bir kurulum her zaman iyidir. Bir de sıcaklık değerleri nasıl? Uzun süre macun değişimi yapmadıysanız sıcaklıktan dolayı performans illaki düşecektir. Ben mesela 2 ay da bir format atarım. Çok fazla atmak iyi bir şey değil ama iyi geliyor.

Önce termal macunu yenileyin, temiz kurulum yapın, güncel driver indirin, bu kadarı yeterli ve zaten oynadığınız oyunlar Online ise eğer 1 2 yılda tonla güncelleme geliyor ve bu oyunların dengesini bozup, FPS düşüşü yaşatabiliyor.

Önce termal macunu yenileyin, temiz kurulum yapın, güncel driver indirin, bu kadarı yeterli ve zaten oynadığınız oyunlar Online ise eğer 1 2 yılda tonla güncelleme geliyor ve bu oyunların dengesini bozup, FPS düşüşü yaşatabiliyor.
Genellikle hikayeli oyunlar oynuyorum fakat online oyunlarda da bariz bir performans düşüşü var.

Sıcaklık değerleri normalin üstünde seyrediyor genellikle.

Macunla performans en fazla %3 falan ilişkilidir herhalde bana göre. Ram ve ssd yüksek hızlı olursa hızı artar onun haricinde paran yetiyorsa işlemci ve ekran kartını upgrade et kral. Önerilerim bu yönde.

Yeni konular

Geri
Yukarı