Bilgisayar ısınınca ekran gidiyor

kumarbazherif

Hectopat
Yer
İstanbul Bağcılar
Daha fazla  
Meslek
Lise Son
Öncelikle herkese merhaba, bundan yaklaşık 2 3 ay kadar önce PC'yi format için bir bilgisayarcıya götürdüm ben pek anlamam o işlerden, her neyse adam attı formatı. 4 GB DDDR3 RAM'im vardı, adamda dedi ki bunu bana 50 liraya sat bende sana 2 tane 2 GB'lik RAM vereyim bir şey kaybetmezsin. Ben de düşündüm gene 4 GB olacak zaten ilerde de RAM almam bari elime para geçsin diye tamam dedim. 2 hafta kadar sonra LoL, Metin2 gibi oyunlarda PC ısınınca ekran gidiyor lakin PC kapanmıyor. Acaba fan chipseti yeterince soğutamadığı için mi yoksa chipset RAM'lere uyumlu olmadığı için mi bir türlü anlamadım, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar dilerim.

Öncelikle herkese merhaba, bundan yaklaşık 2 3 ay kadar önce PC'yi format için bir bilgisayarcıya götürdüm ben pek anlamam o işlerden, her neyse adam attı formatı. 4 GB DDDR3 RAM'im vardı, adamda dedi ki bunu bana 50 liraya sat bende sana 2 tane 2 GB'lik RAM vereyim bir şey kaybetmezsin. Ben de düşündüm gene 4 GB olacak zaten ilerde de RAM almam bari elime para geçsin diye tamam dedim. 2 hafta kadar sonra LoL, Metin2 gibi oyunlarda PC ısınınca ekran gidiyor lakin PC kapanmıyor. Acaba fan chipseti yeterince soğutamadığı için mi yoksa chipset RAM'lere uyumlu olmadığı için mi bir türlü anlamadım, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar dilerim.
Geçmiş olsun, siz bilgisayarcıya gitmemişsiniz, Bakkala gitmişsiniz. Forumda bakkalcı diye arattırırsanız bulursunuz 20-25 sonuç.

Kendi laptobuma mevcut Samsung bellek ile birebir aynı olan ikinciel 4GBlık RAM aldım birkaç ay önce,
50 lira.
Yani adam uyumlu ve sağlam ürünler vermişse senin bahsettiğin senaryo için bence kötü bir alışveriş demek haksızlık olur, zaten yazdığından 2 hafta sonra yaşamaya başladığın bir sorunu tanımlıyorsun.
İşlemcin ve Cpu-z'nin spd sekmesinden her iki RAM'e ait görseli eklersen onlara bakarız.

Sıcaklık sorunu varsa makinayı temizleyip termal macunu yenile. Sıcaklıklara da AIDA64 ile oyun öncesinde ve esnasında bak, elle bakma.

Geçmiş olsun, siz bilgisayarcıya gitmemişsiniz, Bakkala gitmişsiniz. Forumda bakkalcı diye arattırırsanız bulursunuz 20-25 sonuç.
Yapılması gereken herhangi bişey yokmu?

RAM'ler ile oynamak pek sağlıklı değil. Hassas parçalardan biri. İkide bir çıkarıp takılmamalı. Üstüne bilgisayarınızı bir bakkala emanet etmişsiniz. Kesin sattığın parçaların hakkını alamamışsınızdır. Bilgisayarınızın marka ve modeli nedir?
Ne yazıkki Casper cku , lanet olsun Casper'e birdaha asla işim olmaz

Adam bozuk RAM mi satmış ne. Normalde gizlice kasadan çalarlardı, şimdi sizin elinizden çalmışlar. Memtest86+ ile RAM'leri test edebilirsin.
Ram'ler oyun haricinde sıkıntısız çalışıyor, Google Chrome vb. şeylerde lakin oyunlarda sıkıntı çıkıyor.

Adam bozuk RAM mi satmış ne. Normalde gizlice kasadan çalarlardı, şimdi sizin elinizden çalmışlar. Memtest86+ ile RAM'leri test edebilirsin.
Deneyeceğim teşekkür ederim.

Yani adam uyumlu ve sağlam ürünler vermişse senin bahsettiğin senaryo için bence kötü bir alışveriş demek haksızlık olur,
Aynı model olup olmadığı hakkında bir fikrim yok ne yazık ki.

Bilgisayarınızın marka ve modeli nedir?

İşlemcin ve Cpu-z'nin spd sekmesinden her iki RAM'e ait görseli eklersen onlara bakarız.
Sanırım bundan bahsediyorsun, pek anlamıyorum ama :).

Dosya Ekleri

• Adsızqwrwrwqrwq.jpg
    Adsızqwrwrwqrwq.jpg
    54,2 KB · Görüntüleme: 249
  • Adsızqwrwrwqrwq.jpg
    Adsızqwrwrwqrwq.jpg
    54,2 KB · Görüntüleme: 258
Size şunu söyleyeyim; sistem w7 pro 64 gözüküyor. Büyük ihtimal crackli windows. Siz makineyi aldığınızda içinde windows yüklü müydü? (bu arada windows yüklü geldi ve bakkalcı ilk kez format attıysa windows lisansına elveda de, su iç. Belki orjinal lisansını kullanmıştır, çok düşük ihtimal ama var böyle bir ihtimal.)
Çakma windows değil ise w10'a kesinlikle yükseltin. Forumda moderatörler w10'a destek veriyor sadece. O zaman daha detaylı bir şekilde yardımcı olurlar, ayrıca bizde daha rahat yardımcı oluruz.

Size şunu söyleyeyim; sistem w7 pro 64 gözüküyor. Büyük ihtimal crackli windows. Siz makineyi aldığınızda içinde windows yüklü müydü? (bu arada windows yüklü geldi ve bakkalcı ilk kez format attıysa windows lisansına elveda de, su iç. Belki orjinal lisansını kullanmıştır, çok düşük ihtimal ama var böyle bir ihtimal.)
Çakma windows değil ise w10'a kesinlikle yükseltin. Forumda moderatörler w10'a destek veriyor sadece. O zaman daha detaylı bir şekilde yardımcı olurlar, ayrıca bizde daha rahat yardımcı oluruz.
Çok isterim lakin bilgisayarımın kaldıracağını düşünmüyorum.

Bu arada ram'in bir tanesini çıkardım tek slot kullanıyorum 2gb'sini şuan bi sıkıntı yok zorladım kapanmadı, bunları tek ram'e çeviricem, sanırım Pc. 2 slot kabul etmiyor.

2 tane 2 GB RAM vermiş sana ikisinin frekans değeri veya MHz değeri aynı olmayabilir benim önereceğim tek şey elinizdeki 2 GB RAM'ları satıp yerine PC uyumlu 4 GB RAM almak şu anlık en mantıklısı o

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı