Bilgisayar kafayı yiyip sapıtıyor!

YAMYAM abi, yoksa sen Linux'un adamı mısın ? :D

- - - Güncellendi - - -

Yamyam abi haklı aslında. Güzel mantık :D
Bilgisayar mantığında, şu'cu bu'cu olmaz. Windows tabanında test ve ölçüm programları vardır. Ancak bunların ne kadar pahalı olduğunu tahmin bile edemezsiniz. Bizim gördüklerimiz ve ücretsiz olanlar yüzde 1 ler civarındadır.
Windows tabanlı sistemlerin de yüksek sürücü hassasiyeti gösterdiklerini düşünürsek tek seçim linux gibi görünmektedir.
Belki çoğu arkadaşlar bilmeyebilir. Linux kurulumunda donanım testleri de bulunmaktadır. Donanımsal uyumsuzlukların ve arızalarının tespiti için ben her türlü linux sürümünü önerebilirim.
Ömer Gündüz arkadaşımız şikayetinde donanımsal temizliklerden bahsetmiş ama sürücü yapılandırmaları ve virüs böcükleri konularında hiçbir bilgi vermemiş. Alttaki alıntılar incelendiğinde sorunun zararlı bir yazılım ya da sürücü bozulması gibi sebeplerden olduğunu anlayabiliyoruz. En azından öyle anlaşılıyor.

Termal macunu daha 1 ay önce usülüyle yeniledim. Toz fırçasıyla bütün tozları temizledim. Kablo temassızlıkları, tam oturmamazlık gibi her şeyi bütün parçalarda kontrol ettim. Bu arada sesler de birbirine giriyor. Yani çıtırtılar geliyor ve genelde Skype'ta oluyorum, arkadaşlarım da '' O NASIL SES LAEE ÖYLEE!'' gibi tepkiler veriyor. :) Bilgisayar sizlere ömür olacak diye korkuyorum.
 
Öncelikle zararlı yazılımlar konusunda emin olmalısın. Elbette ki zararlı yazılımlardan gerçek anlamda emin olmak windows işletim sistemlerinde tam anlamıyla belli olamamaktadır. Dön linux'a.
Sürücü bozuklukları ya da çakışan sürücüler gibi durumları da tespit etmelisin. Yapılabilecek tek şey tüm sürücüleri tamamen kaldırıp yeniden sağlıklı olarak kurabilmek. (Nam'ı diğer format)
Bence şu linux olayını bir gözden geçirmelisin. Donanımını anlamanın tek yolu bu sanırım.
 
Pc iyi ne güzel öp başına koy,işlemci ve Ekran kartı değişirse tamamdır. Geçmiş olsun bu arada çok can sıkıcı olaydır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Linux benim için ucu kayıp bir yol vallahi ne diyim. Zaten format zamanı geldi ben en iyisi format atayım. :D
Şan'ı şeref için ben olsam 20GB lık bir bölüm oluşturup oraya da usulen linux kurardım. İnan ki pişman olmazsın. Linux ile sistemi açtığında windows bölümünü incelediğinde görmediğin bilmediğin dosyalara da erişebileceksin. Eğer istersen kendi kendine virüs bile yazabilirsin:D Hadi virüsü boşver, windows içerisindeki bazı şeyleri görüp kendi reklamını koyabilmen bile olasıdır.
 
Benim dizüstü bilgisayarımın harddiski 120 GB
C=20GB linux PARDUS +2GB linux swap
D=20GB Windows XP
E=40GB Windows 7
F= Yaklaşık 37GB depolama alanı.
 
Abi sen öyle diyosun da bir sürü oyun film ıvır zıvır var ayıklamakta zor. :D Ben en iyisi formak atayım zaten iyice yavaşladı bilgisayar HDD iyice doldu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı