Bilgisayar kapalıyken sigorta atması sorun olur mu?

Arkadaşlar merhaba, bugün evde uzatmadan kaynaklı sigortalar atmış. Uzatma prizinin ucunu bükmüşler ve bundan kaynaklı kablo neredeyse yanmış. Sigortanın yüksek sesle attığını ancak görünürde bir sorun olmadığını söylüyorlar. Bu sırada bilgisayarım da kapalı halde prizde takılıydı. Sorum şu ki böyle bir durum bilgisayara zarar vermiş olabilir mi?

Evde olmadığım için kontrol etme imkanım bulunmuyor.

Hayır bir sorun olmaz. Zarar vermiş olma ihtimali yoktur.

Bilgisayar parçaları'nın bağlı olduğu prizi çıkartıp geri taksınlar sorun olmaz. Geçenlerde başıma geldi. Monitörümün güç kablosu kısa devre yaptı ve benim katımında ki şalteri attırdı. Ancak çıkartıp geri takınca şalteri kaldırabildik.

Tekrar atma riskine karşı çıkarmalarını söyledim.

Bir şey olmaz, modemin bozulmasın, ona dikkat et.
İlk sorduğum şeylerden biri oldu hocam. Sorunsuz çalışıyormuş.

Sistem aktif olarak çalıştığı zaman sigorta atma olayı olmadıysa problem yok gibi görünüyor. Senin anlattığına göre sistem kapalı olduğu için herhangi bir sorun olmayacağını düşünüyorum.

Aslında beni endişelendiren sigortanın patlayarak attığını söylemeleri. Fakat görünürde bir şey olmadığını, sadece uzatmanın takılı olduğu prizin karardığını söylüyorlar. Bundan dolayı endişelendim.

Priz'in kararmasının voltaj ile alakalı olabilir bununla bağlantılı olarak da sigorta atmış olabilir ancak dediğim gibi sistem kapalı olduğu için bir problem olacağını düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…