Bilgisayar kapanmıyor

TheWXR

Centipat
Katılım
21 Haziran 2022
Mesajlar
56
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Windows 10 kurulu bilgisayarı kapat diyerek kapatıyorum. Ekran klavye fare gidiyor ama kasa çalışmaya devam ediyor. Güç seçeneklerinden hızlı başlatmayı kapatınca bu sorun düzeldi ancak bu sefer de arada hızlı başlatma açıkken ve kapalıyken 20 saniyelik bir açılma farkı var. Bilgisayarı hızlı başlatma açık şekilde kullanmak istiyorum, ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözümü bilmiyorum ama bahsedeceğim şey geçici çözüm sağlayabilir belki
Önce Windows + R basın ve açılan yere "msconfig" yazarak Enter tuşuna basın.
Önyükleme sekmesine geçip sağ altta bulunan Zaman aşımı bölmesinden kaç saniye olduğuna bakın, bende 10 saniye yazıyor örneğin. Sizde çok yüksek bir rakam varsa 10 saniye yapın uygula diyin. Sorun belki çözülür.

Çözülmediyse şunu da deneyin. Windows + R tuşuna basın, açılan pencereye "/shutdown -s -t 1" yazıp klavyenizden Enter tuşuna basın. Windows'un bu şekilde kapatılması gerekir.

Bunların haricinde aklıma başka bir şey gelmiyor.
 
Çözümü bilmiyorum ama bahsedeceğim şey geçici çözüm sağlayabilir belki.
Önce Windows + r basın ve açılan yere "MSConfig" yazarak enter tuşuna basın.
Önyükleme sekmesine geçip sağ altta bulunan zaman aşımı bölmesinden kaç saniye olduğuna bakın, bende 10 saniye yazıyor örneğin. Sizde çok yüksek bir rakam varsa 10 saniye yapın uygula deyin. Sorun belki çözülür.

Çözülmediyse şunu da deneyin. Windows + r tuşuna basın, açılan pencereye "/shutdown -s -t 1" yazıp klavyenizden enter tuşuna basın. Windows'un bu şekilde kapatılması gerekir.

Bunların haricinde aklıma başka bir şey gelmiyor.

Teşekkürler.
 

Geri
Yukarı