Bilgisayar kasa fanı yavaş mı dönüyor?

amir77

Hectopat
Yer
🇷🇺
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Artan sıcaklardan mıdır bilmiyorum sistemim çok ısınmaya başladı, öyle bir bakayım derken egzoz fanı biraz yavaş dönüyor gibime geldi sizce yavaş mı?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan'ın marka ve modelini söyler misin...AIDA64 uygulama full sürümde fan devrinin kaç olduğunu görebilirsin. Fan'ın marka model öğrenin ve özelliklerine bakın. Maximum devir değerine bakabilirsin. Yavaş mı normal mi anlayabilirsin.

Yavaş olduğunu düşünüyorsan manuel olarak fan hızı arttır ama eğer zaten manuel fan hızı kullanıyorsan ve bir anda yavaşladıysa fan sorunu vardır. Eğer fan hızı otomatikse ve eskiye göre yavaş çalışıyorsa PC'ye ne kadar hız vereceğini bilmiyordur veya yine fan bozuktur.

O sıcaklardandır ben gayet normal dönen bir fan görüyorum.

Kasa fanlarının hızı soğutmada gözle görülür farklar yaratmaz çünkü asıl görevleri sirkülasyonu sağlamaktır. 1000 RPM olmuş ya da 2000 RPM, 1 derece bile fark göreceğine ihtimal vermiyorum. Donanımların kendi soğutucuları ise soğutmaya direkt etki eder.

Kasanın sirkülasyonu iyi değilse yazı atlatana kadar kasa kapağı açık olarak kullanmanızı tavsiye ederim hocam. Bu yaz acayip bir sıcak var garip bir şekilde.

Fan'ın marka ve modelini söyler misin? AIDA64 uygulama Full sürümde fan devrinin kaç olduğunu görebilirsin. Fan'ın marka model öğrenin ve özelliklerine bakın. Maximum devir değerine bakabilirsin. Yavaş mı normal mi anlayabilirsin.

Hocam modelini bilmiyorum fan üstünde gamepower yazıyor, kasa ile birlikte geldi kasa modeli Gamepower Crimson guard.

Kasanın sirkülasyonu iyi değilse yazı atlatana kadar kasa kapağı açık olarak kullanmanızı tavsiye ederim hocam. Bu yaz acayip bir sıcak var garip bir şekilde.
Evet maalesef ön tarafı tam olduğu için bir faydası olmuyor bugün yan kapağı açarak kullanmak zorunda kaldım sanırım bundan sonra böyle kullanacağım çok bir etkisi yok yine de iyidir.

O sıcaklardandır ben gayet normal dönen bir fan görüyorum.

Kasa fanlarının hızı soğutmada gözle görülür farklar yaratmaz çünkü asıl görevleri sirkülasyonu sağlamaktır. 1000 RPM olmuş ya da 2000 RPM, 1 derece bile fark göreceğine ihtimal vermiyorum. Donanımların kendi soğutucuları ise soğutmaya direkt etki eder.
Kasanın kendi kumandasından fan hızı ayarlanabiliyor sonda şuan anlamadım önceden nasıl dönüyordu hatırlamıyorum sanırım normal, Teşekkür ederim.

Kapalı kasalarda sıvı soğutma iyi oluyor hava soğutmaya göre. Alacaksanız almadan önce danışın derim.

Hocam işlemci sıcaklık değerlerim Max 61-64 dereceleri görüyor sadece ekran kartı çok ısınmaya başladı 5-6 derece fark ile o yüzden konuyu açtım üstdeki toz filtresine 2 adet fan eklemeyi düşünüyorum.

IMG_20230706_001847_487.jpg

Hocam işlemci sıcaklık değerlerim Max 61-64 dereceleri görüyor sadece ekran kartı çok ısınmaya başladı 5-6 derece fark ile o yüzden konuyu açtım üstdeki toz filtresine 2 adet fan eklemeyi düşünüyorum.

Eki Görüntüle 1849716

O ne öyle stok fan mı? Kasaya fan ekleyeceğine işlemciye kule tipi tak eğer o gördüğüm şey kule tipi fan değilse.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı