Bilgisayar kasasından garip bir ses geliyor

Tayce

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarımda birkaç gündür sorun var. Bilgisayarımı ilk açtığımda bir ses geliyor ve bu ses birkaç dakika devam edip sonra da tamamen kesiliyor. Neden kaynaklı olduğunu bilmiyorum ama fanlar olabilir diye düşünüyorum emin değilim. Yardımcı olur musunuz? Sesi kaydedip aşağıya bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bilgisayarımda birkaç gündür sorun var. Bilgisayarımı ilk açtığımda bir ses geliyor ve bu ses birkaç dakika devam edip sonra da tamamen kesiliyor. Neden kaynaklı olduğunu bilmiyorum ama fanlar olabilir diye düşünüyorum emin değilim. Yardımcı olur musunuz? Sesi kaydedip aşağıya bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fanlardır büyük ihtimalle

Bildiğin araba motoru :D sistem özelliklerin düşükse olabilir. Eski laptopumda bilgisayar açılırken fan bi anda hızlı çalışıp bi anda duruyordu.

Bildiğin araba motoru :D sistem özelliklerin düşükse olabilir. Eski laptopumda bilgisayar açılırken fan bi anda hızlı çalışıp bi anda duruyordu.
Çok yakından çektiğim için fazla duyuluyor bana bu kadar gelmiyor tabii de içeride olabilir. Özelliklerim fazla düşük değil ama bir anda çıktı zaten bu sorun da neredeyse 1 - 1,5 yıldır kullanıyorum bilgisayarı herhangi böyle bir sorun yaşamadım. Yeni de toz falan bakım için götürdüm ama anlayamadım yani sorunu.

Fan problemine benziyor. Sesin nereden geldiğine kasayı açıp iyi bakmak lazım. Sorun kasa fanlarında, ekran kartı fanlarında ya da PSU'daki fanda sorun olabilir.
Ekran kartım yok apu sistem kullanıyorum. Ben de fanlar ya da psu diye düşünüyorum. Çok fazla anlayan birisi değilim bilgisayardan o yüzden sanırım bir bilgisayarcıya falan götürsem iyi olucak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı