Çözüldü Bilgisayar kasasını yan yatırarak kullanmak anakarta sıkıntı çıkartır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Bilecik
Anakartım MSI B450-A Pro. 6-7 yıldır kullanıyorum. Sanırım anakart eskidiği için artık PCI slotu, dik kullanımda fazla yamuluyor. Sorunu tam anlayamadım ama TUF 9070 XT ekran kartına geçiş yaptım. Kasayı dik kullanırken ekran kartı çok fazla sarkıyor ve sarkma engelleyici aletlerle de geçecek gibi değil. Kartı ucundan havaya kaldırmak için çok fazla güç uygulamak gerekiyor sanki bir şey tutuyormuş gibi o gücü uygulamak istemiyorum. Kasayı yan yatırarak kullanmaya karar verdim ama ekran kartının uygulayacağı kuvvetten dolayı sıkıntı çıkar mı? Bilemedim. Fikirlerinizi bekliyorum.

Yamuklukla ilgili ek bilgi vereyim. Kasa dikken, yan yatık duruma oranla belki 1Cm'den fazla yatıklık oluşuyor. Belki sarkma engelleyici aleti kasa yan yatıkken ayarlayıp o şekilde kasayı diksem mantıklı olabilir ama bu sefer de ekran kartına çok güç düşecek diye korkuyorum. Muhtemelen anakartın PCI slotu artık eski gücünde değil o yüzden çok sarkma oluyor.

Çözüm
@agritux @Mert Can Urcan @LeFeyn

Dediğiniz gibi vidaları bir çıkarttım. Ekran kartını tam olarak destekleyerek vidalama yapmamışım zaten çıkartırken de biraz zor çıktı. Ekran kartını destekleyerek vidaları tekrar sıktım. Destekli ve desteksiz fotoğrafları attım şimdi düzeldi gibi. Yardımlarınız için teşekkürler.
Bir tık daha düzeltilebilir gibi geldi ama sanırım biraz nazik davranıyorsunuz. 🙂

Konudan bağımsız bellekleriniz Samsung mu yoksa Hynix mi hiç kontrol ettiniz mi? Maksimum VRAM sıcaklığı olarak kaç dereceyi gördünüz acaba?
Vida deliklerine vidalar tam rahat girebilecek kadar destekleyip öyle sıktım. Belki nazik davranıyor da olabilirim doğrudur 😀 Bu şekilde sorun olmaz derseniz böyle bırakırım daha ellemem.

Kart daha yeni sayılır 3-4 günlük falan test edemedim bellekleri de kontrol etmedim. Kısa bir süre BF battle royale oynadım. Kendi sıcaklığı 55 civarı, hotspot +20 75-80 arasıydı. Bellekleri hiç hatırlamıyorum ama 80'in üzerinde değildi diye hatırlıyorum.

Vida deliklerine vidalar tam rahat girebilecek kadar destekleyip öyle sıktım. Belki nazik davranıyor da olabilirim doğrudur 😀 Bu şekilde sorun olmaz derseniz böyle bırakırım daha ellemem.
Düzeltebildiğiniz kadar düzelttiyseniz gerisi artık sizden çıkmış. Daha fazla zorlamanın anlamı yok.

Kart daha yeni sayılır 3-4 günlük falan test edemedim bellekleri de kontrol etmedim. Kısa bir süre BF battle royale oynadım. Kendi sıcaklığı 55 civarı, hotspot +20 75-80 arasıydı. Bellekleri hiç hatırlamıyorum ama 80'in üzerinde değildi diye hatırlıyorum.
Öncelikle hayırlı olsun. Ben de aynı kartı iki haftadır kullanıyorum şansıma Hynix bellekler geldi ve stok halde VRAM'ler 90 dereceyi bulabiliyor. Eğer Samsung versiyonlu bir TUF varsa aklımda değişim istemek gibi bir fikir oluştu ama Samsung bellekli bir TUF var mı onu netleştiremedim. Rica etsem müsait bir zamanda GPU-z ile kontrol edip dönüş yapar mısınız?

Düzeltebildiğiniz kadar düzelttiyseniz gerisi artık sizden çıkmış. Daha fazla zorlamanın anlamı yok.

Öncelikle hayırlı olsun. Ben de aynı kartı iki haftadır kullanıyorum şansıma Hynix bellekler geldi ve stok halde VRAM'ler 90 dereceyi bulabiliyor. Eğer Samsung versiyonlu bir TUF varsa aklımda değişim istemek gibi bir fikir oluştu ama Samsung bellekli bir TUF var mı onu netleştiremedim. Rica etsem müsait bir zamanda GPU-z ile kontrol edip dönüş yapar mısınız?
Teşekkür ederim. Kontrol ettim. GDDR6 (Samsung) bellek gözüküyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı