Bilgisayar kasma, donma ve kendi kendine kapatma yapıyor

arslan_67_67

Kilopat
Daha fazla  
Ekran kartı
AMD Radeon RX 5700 XT THICC III 8GB GDDR6 256Bit
Anakart
MSI B450 TOMAHAWK Amd B450 Soket AM4 DDR4 3466
İşlemci
AMD Ryzen™5 5600X
Merhaba, bilgisayarımı 2 yıl kadar önce topladım. Benim problemim şu: Bilgisayarım yüksek sesli çalışıyor stock işlemci soğutucusundan geliyor bu ses, oyun açılışlarında ve oyun oynama sırasında, bu ses yüksekden gelmeye devam ediyor, kısa süreli aralıklarla bu ses çok daha artıyor, bazen kendini kapanıyor veya kendi kendine yeniden başlatma yapıyor. Örneğin CS 2 ve eFootball gibi oyunlarda dahi donma kasma ve kendini kapatma yapıyor. Soğutma yetersiz olabilir veya güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir şeklinde düşündüm. Bunu nasıl tespit edebileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bilgisayarımı 2 yıl kadar önce topladım. Benim problemim şu: Bilgisayarım yüksek sesli çalışıyor stock işlemci soğutucusundan geliyor bu ses, oyun açılışlarında ve oyun oynama sırasında, bu ses yüksekden gelmeye devam ediyor, kısa süreli aralıklarla bu ses çok daha artıyor, bazen kendini kapanıyor veya kendi kendine yeniden başlatma yapıyor. Örneğin CS 2 ve eFootball gibi oyunlarda dahi donma kasma ve kendini kapatma yapıyor. Soğutma yetersiz olabilir veya güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir şeklinde düşündüm. Bunu nasıl tespit edebileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

İşlemci ve ekran kartının oyun içerisindeki sıcaklığına baktınız mı?

İşlemci sıcaklıktan dolayı kendini korumak için kapanıyor olabilir. Sonucunda PC kapanıyor olabilir,
MSI Afterburner ile oyun içi sıcaklık değerlerini kontrol edin. Sıcaklıktan dolayıysa problem, işlemci soğutucusunu değiştiriniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Forumlardan okuduğum kadarı ile bakmaya çalıştım. Ancak çok basit bir düzeyde anlatılan bir konu göremediğim için somut bir şey anlamadım. Buna nasıl bakabilirim üstadım.

Kral şu linkten indir uygulamayı çok basit bir arayuzu var zaten anlarsın.

Bilgisayarın ısınması da bu dediğin sorunlari yapabilir
Bilgisayar kapanır yeniden başlar ne kadar iyi bilgisayarın olursa olsun oyun donar kasar kilitlenir
Sıcaklığına bak eğer sıcaklık yüksek ise bilgisayari temizle termal macun yenile eğer değilse bakariz.
Link: NZXT CAM | PC Monitoring and Configuration Software
Uyg ismi: NZXT.

Tekrar merhaba. Dediklerinizi yaptım. işlemci ısısı oyun onarken 50-60 civarlarında. Bir de grafik ayarlarını yüksek olarak denedim. Bilgisayar kendine reset attı yine.

Detaylı fotoğraf ekte yer alıyor. Teşekkürler yardımlarınız için

Dosya Ekleri

• ekran kartı.jpg
    ekran kartı.jpg
    53,5 KB · Görüntüleme: 24
  • genel.jpg
    genel.jpg
    71,2 KB · Görüntüleme: 27
  • işlemci 2.jpg
    işlemci 2.jpg
    55,8 KB · Görüntüleme: 22
  • rem.jpg