Bilgisayar kendi kendine konuşmaya başladı

Yer
NY
Bilgisayarda 15-20 dakikalığına ayrıldıktan sonra bilgisayar kendi kendine konuşmaya başladı. "Nineteen ninety nayayay daddy" tarzı bir şeyler dedi anlamadım. Bilgisayara format atalı çok olmadı virüs girmiş olabilir mi? Hayatımda torrent kullanmadım. Bilgisayara Steam, uPlay vs. tarzı programlar dışında bir şey kurmadım.

aaaaa.png

aaaa.png

aaa.png

aa.png

a.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek seferliğine yaşadığınız bir durum muydu sonrasında bir şey oldu mu ? Aklıma RAT (Remote Access Trojan) yazılımı geliyor. Bir şekilde bilgisayarınıza kurduğunuz bir oyun,program gibi bir yazılımla birlikte zararlı yazılım barındıran içerikleri yükleyip bilgisayarınıza uzaktan kontrol yetkisi vermiş olabilirsiniz. Böylece RAT kullanıcısı ekranınızda ve bilgisayarınızda bir çok işlem yapabilir hatta mikrofon veya yazı vasıtasıyla konuşabilir. Tabi bu ilk aklıma gelen şey.

Tek seferliğine yaşadığınız bir durum muydu sonrasında bir şey oldu mu ? Aklıma RAT (Remote Access Trojan) yazılımı geliyor. Bir şekilde bilgisayarınıza kurduğunuz bir oyun,program gibi bir yazılımla birlikte zararlı yazılım barındıran içerikleri yükleyip bilgisayarınıza uzaktan kontrol yetkisi vermiş olabilirsiniz. Böylece RAT kullanıcısı ekranınızda ve bilgisayarınızda bir çok işlem yapabilir hatta mikrofon veya yazı vasıtasıyla konuşabilir. Tabi bu ilk aklıma gelen şey.
İlk defa yaşadım. Dün gece CrystalDiskInfo CrystalDiskMark vs CPU-Z kurmuştum.

B

Bu programlarda sıkıntı olacağını sanmıyorum indirdiğiniz yerler güvenli yerlerdir muhtemelen. Düşünmek lazım ilginç bir konu hakikaten :)
Recep Baltaş'ın rehberindeki linklerden indirdim. Format atsam gider mi ?. Yazılımı bilgisayardan görebiliyor muyum? İsimini vs.
Rat yemişsiniz sizle eğleniyolar.
Formatla gider mi ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı