Bilgisayar kendi kendine resetleniyor

Wanhedaa

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Thermaltake S200 TG White Kasa 700W Gold Psu
AMD Ryzen 5 7500F İşlemci
Msi B650M Anakart
4070 Super Zotac Gaming Ekran Kartı
32 GB Ram
2Tb m.2 SSD
Windows 11 Pro işletim sistemi
Bu fotoğraftaki sorun neden oluyor? Ne yapmalıyım?

IMG_9855.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu fotoğraftaki sorun neden oluyor? Ne yapmalıyım?

Eki Görüntüle 2617472
Minidump dosyalarını paylaşın.

Minidump dosyalarını paylaşın.
Buyurun Link

Bilgisayarında iki tane RAM varsa, birini çıkarıp tek modül ile kullanmayı dene. Hata vermezse çıkardığın RAM bozuktur.
Eğer XMP veya EXPO açıksa BIOS'tan kapat.
Bilgisayarı geçen sene haziranda aldım bozuk olduğunu düşünmüyorum ama sabah çıkarır sonucu söylerim.

Buyurun Link

Bilgisayarı geçen sene haziranda aldım bozuk olduğunu düşünmüyorum ama sabah çıkarır sonucu söylerim.
Bilgisayarın yeni olması bozulmayacağı anlamına gelmez, özellikle RAM ve elektronik parçalarda ınfant mortality denilen erken arıza durumu sık yaşanır.

Paylaştığın minidump dosyaları ve hata kodun sorunun %100 Bellek Yönetimi ile ilgili olduğunu doğruluyor.

Sabah yapacağın ram testi en net cevabı verecektir. Eğer tek RAM ile çökmezse, sorun donanımda değil, XMP ayarındadır. Sonucu bekliyorum.

MemTest86 ile RAM testi yapabilir misiniz? RAM ile alakalı bir problem mevcut gibi duruyor.

PUBG oyununda mı karşılaştınız bu hataya?

MemTest86 ile RAM testi yapabilir misiniz? RAM ile alakalı bir problem mevcut gibi duruyor.

PUBG oyununda mı karşılaştınız bu hataya?

Evet PUBG oynarken aniden bilgisayar gitti.

IMG_9856.jpeg

Bilgisayarın yeni olması bozulmayacağı anlamına gelmez, özellikle RAM ve elektronik parçalarda ınfant mortality denilen erken arıza durumu sık yaşanır.

Paylaştığın minidump dosyaları ve hata kodun sorunun %100 Bellek Yönetimi ile ilgili olduğunu doğruluyor.

Sabah yapacağın ram testi en net cevabı verecektir. Eğer tek RAM ile çökmezse, sorun donanımda değil, XMP ayarındadır. Sonucu bekliyorum.
Hocam bir şer soracağım benimde yeni bir bilgisayarım var merak ettim bu dediğiniz infant mortality neden kaynaklanır durduk yere bozulacak hali yokki ben mesela Expo ayarı vs hiçbir şey yapmadım bilgisayarım geldiği gibi sadece oyun oynuyorum Steam ve oyun yükle sadece mesela benim de bozulma durumu olur mu ve bunun önüne nasıl geçebilirim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı