Bilgisayar kendiliğinden "Borsa finans" kanalını açıyor

Bilgisayarıma format attım fakat formattan iki gün önce ilk olarak Malwarebytes ile tarama yaptığımda "DogeMiner.exe" ve yanında 4 tane daha zararlı yazılım bulmuştu. Onları silince CPU kullanımı %10 kadar azaldı ve bilgisayar aşırı rahatladı fakat DogeMiner.exe'nin değiştirme tarihi olarak geçen yılın mayıs ayı yazıyordu yani YouTube virüsü ile bağlantısı var mı bilemiyorum. YouTube konusunda ise görev zamanlayıcı ve programdata'dan sildikten sonra tekrar Malwarebytes, Kaspersky ve Hitman Pro ile tarama yaptığımda herhangi bir tehdit bulamamıştı fakat ertesi gün videolar açılmaya devam edince direk format attım.

Düzeldi mi formatla.
 
Merhaba bu Youtubestarter.exe zımbırtısı bende de çıktı ilk başta Dogeminer.exe ile geldi ve MAMB ile temizledim onu onun dışında youtubestarter.exe için tüm çözümleri denediğim halde 1 hafta sonra tekrar çıktı ama ekrana YouTube sayfası gelmeden Nano antivirüs sayesinde fark ettim ve tekrar sildim. Fark ettiğim nokta Nano Antivirüs virüsün yolu olarak svchost.exe yi gösteriyor büyük ihtimalle oraya gömülü ve arada kendini gösteriyor. Şuan format dışında aktif çözüm bulan var mıdır?
 
Merhaba,

C:/ProgramData/youtube/YoutubeStarter.exe silip yerine boş bir txt dosyası koyup uzantısını ve ismini YoutubeStarter.exe ye çevirin. daha sonra dosya özelliklerini salt okunur yapıp denermisiniz?

Benim tahminim Discord üzerinden malware dağıtımı yapılıyor. Arkadaşımın bilgisayarında vardı benden önce temizlemeye çalışmış ancak değişen bişey olmamış ben bu şekilde şu anda engelledim gibi.. 4-5 gündür ses çıkmadı henüz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı