Bilgisayar kendiliğinden kapanıyor

Death Magnetic

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar. Dün geceden beri bilgisayarım kendiliğinden kapanıyor. İlk başta sadece monitör kapanıyor sanmıştım zira kasanın ışığı yanmaya devam ediyordu ancak bugün bir video açıkken görüntü gitti ve videonun da sesi kapandı. Ben de bilgisayarın kapandığı varsayımında bulundum ancak durum farklıysa başlığı düzenleyebilirsiniz.

Yaklaşık on gün kadar önce bilgisayara SSD taktım ve sonrasında monitör açılmamaya başladı. Bu siteden yardım istedim ve bazı arkadaşlar BIOS pilini çıkartıp birkaç dakika sonra takarsan düzelir dediler ve düzeldi cidden. On gündür herhangi bir sorun yoktu ama dün gece yaklaşık iki saatlik aralarla bilgisayar kapandı. Bugün ise beş on dakikalık aralarla birkaç defa kapandı. Yapmam gereken bir iş olduğu için de sürekli açmam gerekti yoksa buradan yardım istemeden sürekli denemezdim.

Eğer isterseniz yukarıda bahsettiğim konuyu buradan inceleyebilirsiniz. Monitör önce siyah ekran oluyor, ardından mavi ekrana dönüp HDMI sinyali bulunamadı tarzı bir hata verip kapanıyor. Kasanın ışığı hala açık bu yüzden önce tuşa basıp kapatıyorum ve sonrasında geri açtığımda görüntü geliyor. Ancak dediğim gibi birkaç dakika sonra yine kapanıyor. Umarım çok karmaşık anlatmamışımdır.

BIOS pilini yeniden çıkartıp takın işinizi halledin,
Eğer müsaitseniz.

Kasadan monitöre giden kablolarda sıkıntı/bozukluk olabilir veya monitör kartında.

BIOS pilini yeniden çıkartıp takın işinizi halledin,
Eğer müsaitseniz.

Kasadan monitöre giden kablolarda sıkıntı/bozukluk olabilir veya monitör kartında.
Monitörü ve kablolarını dizüstünde kullanıyorum birkaç saattir ama sorun yaşamadım. Bios pilini çıkart tak yapabilirim birazdan ama her defasında böyle mi olacak? Yeni bir pil mi almak gerek veya?

Edit: Pili çıkarıp yeniden taktım, şimdilik beklemedeyim. Yine kapanırsa bildireceğim.

Artık düzenleyemiyorum o yüzden yeni mesaj atıyorum. Sabah 5-10 dakikada bir kapanıyordu ancak bios pilini çıkartıp taktıktan sonra yaklaşık bir saat kadar direndi ve yine kapandı..

Son durum: Monitöre artık hiç görüntü gelmiyor. Kasadaki açma tuşu sanki bilgisayar açılmış gibi yanıyor ve kasa sanki bilgisayar açılmış gibi ses çıkartıyor ama görüntü yok. Acaba kasa yeterli gücü mü alamıyor açılmak için? Bu arka üst kısımda yer alan güç veren şey belki zayıflamıştır? Bios pili mı bitti acaba diye düşündüm ama internette bitmeye yakın bilgisayarın saati bozulur ve bios uyarı mesajları alırsın yazıyor ama bende hiçbiri olmadı.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…