Bilgisayar Kendini Ani Bir Şekilde Kitliyor

IISilenTNightII

Hectopat
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Profil Kapağı
1521637644
Arkadaşlar 1.5 yıllık bilgisayarımda aniden kendini kitleme olayı başladı. Sorunu şöyle anlatayım 6 7 aydır pek kullanmıyordum makineyi geçenlerde dedim açıp bir oyun oynayayım tam oyuna girecektim hoparlörden gelen cırt diye bir sesle bilgisayar kendini aniden kilitledi. Şaşırdım daha önce hiç böyle bir sorun yaratmamıştı. Tabi bende sorun ne diye kurcalamaya başladım. Sonuç olarak format attım, detaylı bir temizlik yaptım. Genel bir kontrol yaptım RAM, Ekran kartı vs gibi ama bir sorun bulamadım. Sizlerin yardımlarınızı bekliyorum. Ne yaptıysam düzelmedi. Lütfen biri yardım etsin. @MF @Recep Baltaş @Akif @Murat5038

İşlemci: İ5 6500 Skylake
Anakart: ASUS H170 Pro Gaming
Ekran Kartı: MSİ GTX 1060 6
RAM: Kingston Hyperx 16 GB
HDD: Toshiba P300 2TB
PSU: Artes 500 Wat
SSD: Silicon Power 120 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
@Murat5038 Kardeşim Minidump dosyası yok bilgisayara dün format attım. Benim PSU 6 senelik acaba diyorum ömrünü mü tamamladı. Birde bu sorun sadece büyük oyunlarda oluyor. Normalde ne donma ne takılma gibi bir şey olmuyor. Ne zaman Doom4, Titanfall2 gibi bir oyuna giriyorum tam oyun açılıp hareket edeceğim anda hoparlörden cırt diye bir ses geliyor ve makine komple donuyor reset bile atılmıyor.

PSU gereken gücü sağlayamıyordur. Farklı bir PSU ile deneyin. Zaten kalitesiz bir ürün...

Kardeşim elimde PSU yok benim sisteme bakıp bana PSU tavsiyesinde bulunabilir misin? Bütçem en fazla 350 TL.
Birde PSU neden ilk makineyi dizdiğim de böyle bir hata yapmadı da şimdi neden acaba böyle bir hata ortaya çıkıyor.

@Murat5038 Kardeşim Minidump dosyası yok bilgisayara dün format attım.
O zaman olmaması normaldir sorunlarla karşılaştığında o klasörü devamlı inceleyin varsa bildirin.
Benim PSU 6 senelik acaba diyorum ömrünü mü tamamladı.
6 sene kalitesiz bir PSU ise dediğiniz doğru olabilir kontrolü için bir elektrikçiye başvurabilirsiniz. Başvurmadan bütçeniz 350TL demişsiniz. Kesin çözüm için olmasa bile kaliteli bir PSU almanız yararınıza olacaktır.
XIGMATEK X-CALIBRE SERİSİ 500W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar

@Murat5038 @MF Beyler sorun bu cırt diye bir ses sonra ne reset atabiliyorum nede başka bir şey direk PSU'dan aç kapa yapıyorum düzeltmek için bilgisayar hiç bir darbeye filan da maruz kalmadı. Acaba anakart yada ekran kartı olma ihtimali varmı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

0.12'de olandan mı bahsediyorsun yada 0.19 olandan mı?
0.19 da olan ses den sonra öyle kalıyor bilgisayar sonra PSU'dan aç kapa yapmak zorunda kalıyorum. Sİstemsel bir hata değil galiba çünkü minidump dosyası boş herhangi bir mavi ekranda söz konusu değil. Normal kullanımda hiç bir sıkıntı yok saatlerce kullanıyorum. Ama ne zaman oyuna girecek olsam böyle yapıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı