Bilgisayar kendini yeniden başlatıyor

denizoz315

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarım kendini yeniden başlattığı için garantiye gönderdim geldi 1-2 gün sorunsuzdu fakat şimdi FC 25 giriyorum bir anda kendine reset atıyor. Bu neden kaynaklı olabilir? PSU işlemci yenisini vermişlerdi SATA SSD göndermemistim ondan kaynaklı olabilir mi? Çünkü FC 25 onun içinde.

Yeniden başlatmanın ssd kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Psu dan olmadığına eminseniz. Overclock kaynaklıdır. Ekran kartı veya ram'de oc varsa default hale getirin. Gerekirse xmp profilini devre dışı bıkakın. Windows kurulumunda hasarlı dosyalar varsa ondan da yapabilir.

sfc /scannow
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Komutlarını cmd penceresine yönetici olarak yazıp çalıştırın.

Merhaba, sistemin kendisini kapatmasının nedeni güç kaynağıdır. Sistem özelliklerinizi yazar mısınız?

Hocam RX6500 ASUS.
MSI A520mk a Pro.
AMD 5500.
Power Boost kasa PSU Power Boost.
SATA SSD Fury 500 GB.
SSD Crucial.
G.Skill 8 GB 2 tane.
PSU değişti dendi hocam.

İşlemci ile alakalı olduğunu düşünüyorum, çok ısındığı için bilgisayar kendini reset atıyor olabilir.
Termal macunu yeni mi?

Yok hocam işlemci değişti yenisini verdiler pek sanmıyorum.

Yeniden başlatmanın SSD kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. PSU'dan olmadığına eminseniz. Overclock kaynaklıdır. Ekran kartı veya RAM'de OC varsa default hale getirin. Gerekirse XMP profilini devre dışı bıkakın. Windows kurulumunda hasarlı dosyalar varsa ondan da yapabilir.

SFC /scannow
DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth

Komutlarını CMD penceresine yönetici olarak yazıp çalıştırın.

Hocam şu anda yaptım % Complete diyor bu ne demek?

Yeniden başlatmanın SSD kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. PSU'dan olmadığına eminseniz. Overclock kaynaklıdır. Ekran kartı veya RAM'de OC varsa default hale getirin. Gerekirse XMP profilini devre dışı bıkakın. Windows kurulumunda hasarlı dosyalar varsa ondan da yapabilir.

SFC /scannow
DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth

Komutlarını CMD penceresine yönetici olarak yazıp çalıştırın.

Hocam ekran kart RAM OC ben yapmadım yapıldıysa nasıl anlarım kapatırım ekran kartı AMD.

Son düzenleme:
Hocam şu anda yaptım % Complete diyor bu ne demek?

Hocam ekran kart RAM OC ben yapmadım yapıldıysa nasıl anlarım kapatırım ekran kartı AMD.

SFC /scannow komutunu gir, 100% olsun.
Windows Resource Protection did not find any integrity violations.
Yazarsa diğerini girmene gerek yok. Sorun yok demektir.

Ekran kartına sen yapmadıysan yapılmamıştır. Ram için bios ayarlarını bilmen gerekiyor. Tarif ile yapabileceğin bir şey değil.

Temiz windows kurulumu yapmayı dene, bilgin yoksa imkanın kısıtlı. Yada bilen birinden yardım almanı öneririm. Belki sorun güç kaynağında..

SFC /scannow komutunu gir, 100% olsun.
Windows resource protection did not find any integrity violations.
Yazarsa diğerini girmene gerek yok. Sorun yok demektir.

Ekran kartına sen yapmadıysan yapılmamıştır. RAM için BIOS ayarlarını bilmen gerekiyor. Tarif ile yapabileceğin bir şey değil.

Temiz Windows kurulumu yapmayı dene, bilgin yoksa imkanın kısıtlı. Ya da bilen birinden yardım almanı öneririm.

Hocam vallahi ben orada ne varsa hepsini bir anda yapıştırdım 100 oldu fotoğrafı atıyorum.

@denizoz315 OCCT ile Power testi yapın, eğer kapanma olursa sorunun kaynağı net olarak güç kaynağıdır. Dönüt vermeyi unutmayın.

Hocam 15 dk boyunca yaptım hiçbir şey olmadı, kapanmadı da.

Dosya Ekleri

• IMG_20250228_160231.jpg
    IMG_20250228_160231.jpg
    63,2 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
@denizoz315 Rehbere göre tekrar uygulayın ve fotoğraf atın.

@denizoz315 rehbere göre tekrar uygulayın ve fotoğraf atın.

Hocam 15 dk oldu hala bir sorun yok diye gözüküyor fakat FIFA giriyorum reset atıyor Kernel Power 41 hatası vermiş reset atarken.

Dosya Ekleri

• IMG_20250228_170911.jpg
    IMG_20250228_170911.jpg
    75,2 KB · Görüntüleme: 32

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı