Bilgisayar Kitlenme Sorunu

Baran Gürkan

Megapat
Daha fazla  
İyi akşamlar öncelikle, birkaç haftadır devam eden bir sorunumu dile getirmek istiyorum. Bilgisayarım zamansız yerlerde kitleniyor. Bazen masa üstünde bazen oyunda, bazen 2 gün sorunsuz çalışıyor bazen saatte bir ve kitlendiği zaman mouse ve klavye yanıt vermiyor, hatta Num Lock tuşu bile yanıt vermiyor taa ki reset atana kadar.

Herhangi bir tavsiyeniz var mı ? Bu arada bir kaç yere baktım forum içinde, bazı arkadaşlar ekran kartından olabileceğini yazmış acaba ekran kartı mıdır ?

Son düzenleme:
Herhangi bir tavsiyeniz var mı ? Bu arada bir kaç yere baktım forum içinde, bazı arkadaşlar ekran kartından olabileceğini yazmış acaba ekran kartı mıdır ?
Sorunun ekran kartından olduğunu düşünmüyorum, işletim sisteminizi baştan kurmayı deneyin veya USB den boot ederek virüs taraması yapabilirseniz faydasını görebilirsiniz, eğer gene bir çözüm olmaz ise ısı değerlerini kontrol etmek gerekir diye düşünüyorum, sorun belki RAM dan kaynaklanıyor olabilir bu videoyu rehber olarak kullanıp test gerçekleştirebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorun RAM' den kaynaklansa mavi ekran verirdi diye düşünüyorum ama memtest'ide deneyeceğim bu arada ekran kartının garantisi bitmeden yollayayım sorun olsun olmasın sonuçta garanti bitecek faydasını görürüz belki :) Windows u tekrar kurmak uzun süreceğinden (fazla fazla oyun var sıkıntı çıkarabilir) o yüzden o ihtimali sona bırakıyorum, eğer her şeyi denedikten sonra sonuç alamazsam son çare gibi görünüyor.

Kaspersky ile tarama yaptım 15 tane virüs çıktı ve hepsini sildim fakat yaptıktan yarım saat 1 saat sonra tekrar kitlendi şimdi memtest'e tabi tutacağım.

Hocam sistemi formatlayıp sürücüleri kurmadan sistemi o şekilde gözlemleyin. Bazı virüsler donanımların çalışma düzenini bozabiliyor bu durumda sistem kitleniyor. Tabi bu durumun çok olasılığı var ama Şikayetinizi göz önünde bulundurarak 1.dereceden problemin bu virüslerden kaynaklandığını düşünüyorum.

Zaten memtest' de de sorun çıkmadı son çare temiz format, ama onun içinde iyi bir yedekleme yapmam lazım bu arada Asus'un sitesinden garanti sorgulamaya başvurdum, kodu istediler adresimi telefon numaramı e-postamı, şimdi evime mi gelecekler yoksa herhangi bir yere kargolamam mı lazım ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı