Çözüldü Bilgisayar kitlenmeye başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

troohinus

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar,

03/04/2025 tarihinden beri bu sıkıntı baş göstermeye başladı. Durumu şöyle özetliyim , aktif olarak MSFS2020 ve Hell Let Loose oynuyorum.
Daha önce MSFS'de geçirdiğim süre boyunca 1 2 defa sadece oyunum arkada rüzgar sesleri olacak şekilde donuyordu , görev yöneticisinden kapatıyordum.
Belirttiğim tarihten sonra bu olay sık yaşanmaya başladı o gün ve ertesi gün .
Sonra Hell Let Loose da lobide sıra beklerken X'de video izlerken bilgisayar kitlendi.
Genelde oyun sırasında video izlerken oluyor veya ALT + TAB geçilerinde)
Ertesi gün yine kitlendi derken 6 Nisan'da chipboard güncellemesi yaptım ama o güne kadar günde 1 2 defa hep kitlendi bilgisayarım . 10 Nisana kadar donma kitlenme yaşamadım.
O gün tekrar dondu bu işlerden anlayan arkadaşıma minidump dosyasını attım , yazılımsal olabileceğini , fiziksel bir hata görmediğini söyledi. O gün de windows güncellememi yaptım, o gün ve 11 Nisan'da sıkıntı yaşamamıştım ta ki bugüne kadar 12 Nisan tarihinde yine uçuş yaparken X'de video'yu 1 saniyeliğine tam ekran yapıp kapatmamla bilgisayar kitlendi ve Olan Görüntüleyicinde aşağıdaki hatayı verdi.

Bu bilgisayar bir hata denetiminde yeniden başlatıldı. Yapılan hata denetimi: 0x00000050 (0xffffe2a179565f00, 0x0000000000000002, 0xfffff805869db1db, 0x0000000000000002). Döküm şuraya kaydedildi: C:\WINDOWS\Minidump\041225-6062-01.dmp. Rapor Kimliği: 4c4034fd-ff93-4e2d-9542-687473064a07.

Şüphelendiğim noktalar . Genelde Alt+Tab kullanırken ve özellikle X'de video izlerken başıma geliyor. 1 defa da Youtube tam ekran video izlerken olmuştu.
1 defa Hell Let Loose' menu de beklerken oldu.
Yük altında bir çok defa kullandım daha önce , yine bu dönemde kitlenme yaşamadığım günlerde yine yük altında sıkıntısız kullandım.
MSFS'de blender ile livery yapmaya başladığım dönemden sonra yaşadım , pek alakası olacağını sanmıyoruma ama belirtmek istedim.

Şu anda Ekran kartım ve windows'um güncel.

BIOS Sürümü/Tarihi American Megatrends Inc. 3810, 21.11.2022
Anakart PRIME B450-PLUS
İşlemci AMD Ryzen 5 5600
Ekran kartı AMD Radeon RX 6700 XT
SSD KINGSTON SNV2S1000G
RAM XPG marka 8+8gb

Sorununa ne sebep oluyor ? Spesifik bir sebep bulamadım. Rastgele zamanlarda oluyor ama en çok da üstte belirttiğim şekilde oluyor.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Tamamdır teşekkür ederim, bir şekilde çözüme ulaşacağız da süreç sok sancılı, huzursuz ediyor insanı

Arkadaşlar sanırım çözdüm, uzun süredir video izlerken kilitlenme problemi yaşamıyorum. Tarayıcıdan GPU donanım hızlandırma özelliğini kapatınca nedense sıkıntı çözüldü. Ama mantığını anlayamadım, yine de bilgilendirmek isteyen varsa açığım. :)

Yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim.
Arkadaşlar selamlar,

03/04/2025 tarihinden beri bu sıkıntı baş göstermeye başladı. Durumu şöyle özetliyim , aktif olarak MSFS2020 ve Hell Let Loose oynuyorum.
Daha önce MSFS'de geçirdiğim süre boyunca 1 2 defa sadece oyunum arkada rüzgar sesleri olacak şekilde donuyordu , görev yöneticisinden kapatıyordum.
Belirttiğim tarihten sonra bu olay sık yaşanmaya başladı o gün ve ertesi gün .
Sonra Hell Let Loose da lobide sıra beklerken X'de video izlerken bilgisayar kitlendi.
Genelde oyun sırasında video izlerken oluyor veya ALT + TAB geçilerinde)
Ertesi gün yine kitlendi derken 6 Nisan'da chipboard güncellemesi yaptım ama o güne kadar günde 1 2 defa hep kitlendi bilgisayarım . 10 Nisana kadar donma kitlenme yaşamadım.
O gün tekrar dondu bu işlerden anlayan arkadaşıma minidump dosyasını attım , yazılımsal olabileceğini , fiziksel bir hata görmediğini söyledi. O gün de windows güncellememi yaptım, o gün ve 11 Nisan'da sıkıntı yaşamamıştım ta ki bugüne kadar 12 Nisan tarihinde yine uçuş yaparken X'de video'yu 1 saniyeliğine tam ekran yapıp kapatmamla bilgisayar kitlendi ve Olan Görüntüleyicinde aşağıdaki hatayı verdi.

Bu bilgisayar bir hata denetiminde yeniden başlatıldı. Yapılan hata denetimi: 0x00000050 (0xffffe2a179565f00, 0x0000000000000002, 0xfffff805869db1db, 0x0000000000000002). Döküm şuraya kaydedildi: C:\WINDOWS\Minidump\041225-6062-01.dmp. Rapor Kimliği: 4c4034fd-ff93-4e2d-9542-687473064a07.

Şüphelendiğim noktalar . Genelde Alt+Tab kullanırken ve özellikle X'de video izlerken başıma geliyor. 1 defa da Youtube tam ekran video izlerken olmuştu.
1 defa Hell Let Loose' menu de beklerken oldu.
Yük altında bir çok defa kullandım daha önce , yine bu dönemde kitlenme yaşamadığım günlerde yine yük altında sıkıntısız kullandım.
MSFS'de blender ile livery yapmaya başladığım dönemden sonra yaşadım , pek alakası olacağını sanmıyoruma ama belirtmek istedim.

Şu anda Ekran kartım ve windows'um güncel.

BIOS Sürümü/Tarihi American Megatrends Inc. 3810, 21.11.2022
Anakart PRIME B450-PLUS
İşlemci AMD Ryzen 5 5600
Ekran kartı AMD Radeon RX 6700 XT
SSD KINGSTON SNV2S1000G
RAM XPG marka 8+8gb

Sorununa ne sebep oluyor ? Spesifik bir sebep bulamadım. Rastgele zamanlarda oluyor ama en çok da üstte belirttiğim şekilde oluyor.

Şimdiden teşekkürler.
Bios update yaptınız mı ?
Anakart bios sürümünüz çok eski.
2025 bios sürümüne geçin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bios update yaptınız mı ?
Anakart bios sürümünüz çok eski.
2025 bios sürümüne geçin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bios'un son güncellemesine baktığımda benimki ile aynı gözüküyordu yanlış bakmışım sanırım , onu da güncelleyeceğim teşekkür ederim.

Öncesi hocam updateleri yapıp şimdi deniyeceğim.
Dilerseniz ilk önce AMD cleanup ile bilgisayarda ki hep chipset hem ekran kartı sürücüsünü kaldırın. Cleanup uygulaması güvenli modda başlatıyor bilgisayarı ve öyle kaldırıyor sürücüleri.

Daha sonrasında en son sürümü ile güncelleyin hem chipset hem ekran kartı sürücünüzü. Bu aşamada windows güncellemeleri ise kapalı modda olmalı. Sonrasında dediğim ayarı da uygulamayı deneyebilirsiniz. Eğer farklı donanım arızası yok ise sorun muhtemelen çözülecektir. Çekirdek hızı diyelim ki masaüstünde 0-500 arasında ise oyun penceresi açıldığında anında 2500'lere çıkıyor bu aşamada stabilite kaybı yaşadığı için donanım kendini kitliyordur.

Onu hiç denedim, kitlendiğinde en son hangi ses varsa mesela Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr diye o devam ediyor, sonra PC kendini yeniden başlatıyor. Bir daha olursa deneyeyim onu.

Bende MSFS oyuncusuyum bu problem genelde Kernel Power 41 denen bir illet yüzünden oluyor sırf bu problem yüzünden daha geçen haftalarda işlemci ve anakart değiştirdim.

Öncesi hocam updateleri yapıp şimdi deniyeceğim.
Hızlı başlat özelliğini kapatın sorunu çözebilir.

Dilerseniz ilk önce AMD cleanup ile bilgisayarda ki hep chipset hem ekran kartı sürücüsünü kaldırın. Cleanup uygulaması güvenli modda başlatıyor bilgisayarı ve öyle kaldırıyor sürücüleri.

Daha sonrasında en son sürümü ile güncelleyin hem chipset hem ekran kartı sürücünüzü. Bu aşamada windows güncellemeleri ise kapalı modda olmalı. Sonrasında dediğim ayarı da uygulamayı deneyebilirsiniz. Eğer farklı donanım arızası yok ise sorun muhtemelen çözülecektir. Çekirdek hızı diyelim ki masaüstünde 0-500 arasında ise oyun penceresi açıldığında anında 2500'lere çıkıyor bu aşamada stabilite kaybı yaşadığı için donanım kendini kitliyordur.
DUU ile ekran kartı driver'ını silip en son WHQL versiyonunu indirdim. Chipset'i bu problemler sürerken güncellemiştim 3 4 günlük durmuştu kitlenmeler . Ekran kartı driverını WHQL driverı ile bir süre test edeceğim olmazsa chipset'i de silip tekrar yükleyeceğim. Ve bios'um güncel değilmiş onu da güncelleyeceğim. Yani hiç bir eklenti yapmadan bilgisayarın bu hale gelmesi ilginç geliyor

Bir de ramleri silgi ile temizlememi söyledi arkadaşım. En son çare onlara doğru yöneleceğim.

Duu ile ekran kartı Driver'ını silip en son WHQL versiyonunu indirdim. Chipset'i bu problemler sürerken güncellemiştim 3 4 günlük durmuştu kitlenmeler. Ekran kartı driverını WHQL driverı ile bir süre test edeceğim olmazsa Chipset'i de silip tekrar yükleyeceğim. Ve BIOS'um güncel değilmiş onu da güncelleyeceğim. Yani hiçbir eklenti yapmadan bilgisayarın bu hale gelmesi ilginç geliyor.

Bir de RAM'leri silgi ile temizlememi söyledi arkadaşım. En son çare onlara doğru yöneleceğim.
Chipseti buradan yükleyin.
BIOS güncelleyin duruma bakın.

Tamamdır teşekkür ederim, bir şekilde çözüme ulaşacağız da süreç sok sancılı, huzursuz ediyor insanı

Arkadaşlar sanırım çözdüm, uzun süredir video izlerken kilitlenme problemi yaşamıyorum. Tarayıcıdan GPU donanım hızlandırma özelliğini kapatınca nedense sıkıntı çözüldü. Ama mantığını anlayamadım, yine de bilgilendirmek isteyen varsa açığım. :)

Yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı