Çözüldü Bilgisayar Kullanırken Sürekli İnternet Kesiliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KartalBarryVV

Picopat
Daha fazla  
3-4 yıldır internet kullanıyorum. Her gün 1-2 defa kesiliyordu. Artık normal karşılıyordum, alışmıştım. Şu anda internet hala normal bir şekilde telefondan veya başka bir cihazdan girince normal eskisi gibi fakat bilgisayardan girmeye kalktığımda 7-8 dakikada bir 1 dakikalık kesintiler oluyor. Müşteri temsilcisini araycaktım fakat sadece bilgisayar kullanırken oluyor. Bu durumda ne yapmam lazım? Cidden bunaldım. Hiçbir şey yapılmıyor. Sürekli kesiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sonradan gelen aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için söylüyorum. Konuyu müşteri temsilcisini arayarak çözdüm. Normal günlük 1 2 defa kesilmiyordu. 2 saat içinde 20 25 civarı kesilme oluyordu. Ve ufak bir miktar hızı düşürüldü daha stabil olması için. (Aynı gün erişim sağlandı ve sorun çözüldü.)
@KartalBarryVV hocam hattınız çok kötü. Yani daha da açacak olursam Hat Zayıflamanız o kadar yüksek ki hattınızın sürekli kesilmesi oldukça olağan. SNR ise stabil yani en azından kurtaracak seviyede. İç tesisatı yenilemeniz oldukça yarar getirebilir çünkü bu hat zayıflaması oldukça can sıkıcı.

Bilgisayarınızdaki bağlantı kesintisine gelirsek; kablolu bağlanmanıza rağmen bu sorunu yaşadığınıza göre belki modem değiştirince düzelebilir ancak düşük bir ihtimal. Onun dışında zaten bir problem var. İnternet hattınız çok kötü durumda. Probleminizin asıl kaynağı burası.

Peki iç tesisat için elektrikçi mi çağırmam lazım yoksa servis sağlacımla mı görüşmem lazım ve maalite nedir ortalama olarak? Bina da mı bir şeylerin değişmesi lazım yoksa daira içi hallolabiliyor mu? Bir de dsl kablomda da sıkıntı olabilir hat zayıflaması ondan dolayı yüksek gözüküyor olabilir mi?

Peki iç tesisat için elektrikçi mi çağırmam lazım yoksa servis sağlayıcımla mı görüşmem lazım ve maliyeti nedir ortalama olarak?
Elektrikçi çağırmalısınız ama şunu söyleyeyim altyapınız yine de ADSL olduğu için problem yaşayabilirsiniz az çok hız konusunda. Maliyet olarak ve diğer tüm şeyler hakkındaki sorularınız için uzman bir hocamı etiketleyeyim ben hiç iç tesisatı düzelttirmedim ihtiyacım olmadı. @Ulunay

Ciddi bir maliyeti olduğunu sanmıyorum.

Bina da mı bir şeylerin değişmesi lazım yoksa daira içi hallolabiliyor mu? Bir de dsl kablomda da sıkıntı olabilir hat zayıflaması ondan dolayı yüksek gözüküyor olabilir mi?
Bunlara da bakar mısınız rica etsem. Birde benim değerlerimde kötü olan hangisi snr marjı mı yoksa hat zayıflaması kısmı mı?

Son düzenleme:
Bunlara da bakar mısınız rica etsem. Birde benim değerlerimde kötü olan hangisi SNR mı yoksa hat zayıflaması kısmı mı?
Bölgenizde sadece ADSL varsa ve uzaklık 1.4km civarında ise değerler normal gibi gözüküyor.

Kopma sorunu için kabloda ek/ekler varsa her iki yönden 2-3cm kadar kesip yeniden ekleyin. Splitter varsa iptal edip direk modeme takarak test edin. Hat prizden geliyorsa prizi söküp paslanma vs. var mı kontrol edin.

En son çare TT'den elit ekip isteyip ölçüm yaptırmak kalıyor. Bir sorun var mı yok mu nokta atışı bulabilirler.

Geçici çözüm olarak hızını 6-7 Mbps düşürüp bir miktar daha stabil olmasını sağlayabilirsiniz.

Sonradan gelen aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için söylüyorum. Konuyu müşteri temsilcisini arayarak çözdüm. Normal günlük 1 2 defa kesilmiyordu. 2 saat içinde 20 25 civarı kesilme oluyordu. Ve ufak bir miktar hızı düşürüldü daha stabil olması için. (Aynı gün erişim sağlandı ve sorun çözüldü.)

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…