Bilgisayar mıknatıstan zarar görür mü?

FAT1HIYY3

Decapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarda sıkılırken elimde mıknatıs vardı, öyle küçük bir mıknatıstı. oynatırken birden bilgisayarın klavyesinin biraz üstüne yani ekran ile klavyenin birleştiği kısmına düştü. Bilgisayarın ekranı gitti ama bilgisayarı kapatıp açtığımda düzeldi. Peki bilgisayar bundan zarar görür mü? Bu arada oradan alarkende elimin titremesiyle hard diskin üstüne düştü. Bilgisayarın hard diski zarar görür mü? Ya da başka bir parçası (Hard Disk Sentinel ile tarama yaptım, sorun yok dedi ama güvenmedim açıkçası)?

MSI GL62M hiçbir şekilde zarar görmüyor. Tarifinize göre siz de laptop kullanıyorsunuz. Laptoplar ekranın kapandığını mıknatısla anlıyor. Ekran kısmında mıknatıs var. O yüzden kapanmıştır.

Çalışan ve çalışmayan harddiske tutup da test ettim. Sonrasında oturup uzun uzun bad sector taraması yapmadım ama sıkıntı çıkarmadı. SSD'ler de aynı şekilde.

Kullandığım mıknatıs gayet güçlü bir mıknatıs. Bir yerlere yapışırken kendini kıran türden. Bilinçli olarak gidip satın almadığım için neodyum olup olmadığını bilmiyorum.

Arkadaşlar mıknatısın çekim kuvveti düşük ise sorun yokmuş ama çekim kuvveti baya güçlü ise harddisk zarar görüyor (Benimki kaşık bile çekemiyordu neredeyse ondan sorun yok)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle bir şey değilse sorun olacağını sanmıyorum :D
5:00 dan sonrasını izleyebilirsin bu mıknatısın bile zarar vermesi çok uzun süreler alıyor

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle bir şey değilse sorun olacağını sanmıyorum :D
5:00 dan sonrasını izleyebilirsin bu mıknatısın bile zarar vermesi çok uzun süreler alıyor

Yani o bilgisayar antik kalıntıdan kalmış onlar çok güçlü :D bozulması zor.

Hocam galiba uyku modu deketorleri var o monitörde laptoplar da olduğu gubu mıknatıs yakinlastirinca uyku moduna geçiyor sakın denemeyin anam HDD veya SSD de veri kaybına neden olur vb.

Yani o bilgisayar antik kalıntıdan kalmış onlar çok güçlü :D bozulması zor.

Hocam ayıp ettiniz hala kullanıyorum bazı eski oyunlar için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ayıp ettiniz hala kullanıyorum bazı eski oyunlar için.
Özür dilerim hocam ama o videolardaki daha eskiydi siz öyle bir bilgisayar kullanıyorsanız oyun'u bırak XP'yi bile zor açardı
Antik kalıntı? Minecraft'ta ki madenin adı değil mi o hocam? :D
Antik zamanlardan diyecektiniz aklınız oyuna gitti sanırım 😜
Pardon hocam Minecraft :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı