Bilgisayar mıknatıstan zarar görür mü?

FAT1HIYY3

Decapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarda sıkılırken elimde mıknatıs vardı, öyle küçük bir mıknatıstı. oynatırken birden bilgisayarın klavyesinin biraz üstüne yani ekran ile klavyenin birleştiği kısmına düştü. Bilgisayarın ekranı gitti ama bilgisayarı kapatıp açtığımda düzeldi. Peki bilgisayar bundan zarar görür mü? Bu arada oradan alarkende elimin titremesiyle hard diskin üstüne düştü. Bilgisayarın hard diski zarar görür mü? Ya da başka bir parçası (Hard Disk Sentinel ile tarama yaptım, sorun yok dedi ama güvenmedim açıkçası)?

Mıknatısın çekim kuvveti PC de ekran titremesine.
HDD ve SSD donanımlarına çok büyük bir mevkide zarar verebilir.
Ekranda leke yapabilir
Renk değiştirebilir
Şu an görülürde bir sıkıntı yoksa bir sorun yoktur şahsımca ama bir dahakine uzak tutmanızda fayda var.

ekran ile klavyenin birleştiği kısmına düştü.
Ekranın gitmesi kapağı kapattığınızda bir mıknatıs sistemi ile kapağın kapandığını anlamasıdır. Siz mıknatısı yaklaştırınca kapak kapalı algılayıp ekranı kapat sistem. Fazla zarar göreceğini düşünmüyorum ama çok yaklaştırmayın ekrana ve anakartın olduğu yere.

Yeni cihazlarda(telefon,laptop vs.) herhangi bir sorun yaratmaz(HDD'de yaratabilir ona dikkat edin), zaten günümüzde pek çok aksesuarda da mıknatıslar kullanılıyor, eski batarya ve ekranlarda problem yaratıyordu.

Özellikle tüplü televizyonlarda haha ben bir kere yapmıştım.

Aynen, onu bende yapıyordum renk değiştiriyor. 😄 Artık sorun olmuyor neyseki pek çok telefon ve tablet aksesuarı mıknatıslı, laptop aksesuarlarında da yaygınlaşmaya başladı gibi ama hâlâ çok farklı aksesuarlar görmedim laptopta.

Aynen, onu bende yapıyordum renk değiştiriyor. 😄 artık sorun olmuyor neyse ki pek çok telefon ve tablet aksesuarı mıknatıslı, laptop aksesuarlarında da yaygınlaşmaya başladı gibi ama hâlâ çok farklı aksesuarlar görmedim laptopta.

Tüplüde görüntü kayıyor bir de renkler gidiyor haha 100 TL mi ne masraf çıkmıştı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı