Bilgisayar montajında nelere dikkat edilmeli?

Makaleler
4
Yer
Gelsenkirchen/Deutschland
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 3 1200AF 4.0GHz
Asrock B450M-HDV R4.0
16GB 3200MHZ
RX570 4GB SAPPHİRE PULSE
GİGABYTE 120GB SATA3
SAMSUNG 256GB M.2
HİTACHİ 580GB HDD
500W 80+
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, sistemim şöyle:
  • i3 3240
  • Asboard 1155p USB 3.0 anakart
  • Asboard 4 GB 1600 MHz RAM
  • ATI Radeon HD2400PRo 512MB eski sistemden sökülme.
  • 120GB Gigabyte SSD
  • Wdc 320 GB 5400RPM.
  • 300W PSU eski sistemden sökülme.
  • 1X Beko kasa eski sistem kasası.
  • Snowman M.200 CPU soğutucu mavi
Parçalar yavaştan geliyor. İşlemci hariç RAM, anakart, soğutucu ve SSD sıfır.
Montajı kendim yapacağım. Yapmayı biliyorum ama nelere dikkat etmeliyim, ne kullanmamalıyım, düzenli kablolama nasıl yapabilirim? Daha daha bunları bilmek istiyorum ve hata yapmak istemiyorum. Bu sebeple bir bilenin bilgi vermesi çok iyi olur. Teşekkür ederim.

Dostlar, bu sistem bana 650 TL'ye geldi. Zaten büyük bütçe yoktu, ben de böyle bir yol izledim ve ileride RX 550 ya da GTX 750 / Ti takacağım, anakart SATA 2 ama önemli değil. 250 MB hız veriyor, sonuç olarak ben de HDD'den daha hızlı olsun yeter kafasındayım. HD Gaming için topladım aynı zamanda 1080p video da izleyebilirim. Ekran kartı destekliyor. Gerekirse 4 GB RAM daha ekleyeceğim, bu sebepten 1 slot boş kalacak. Düşündüğünüz için sağ ol ama parçalar çoktan yola çıktı bile. :)

Kablolama olarak bilmiyorum ama diğer parçları anakarta takarken mümkünse eldiven takın. Çünkü statik elektrik parçalara zarar verebilir.

Sağ olun hocam bunu not aldım.

Arkadaşlar, sistemim şöyle:
  • i3 3240.
  • Asboard 1155p USB 3.0 anakart.
  • Asboard 4 GB 1600 MHz RAM.
  • ATI Radeon HD2400PRo 512MB eski sistemden sökülme.
  • 120GB Gigabyte SSD.
  • Wdc 320 GB 5400RPM.
  • 300W PSU eski sistemden sökülme.
  • 1X Beko kasa eski sistem kasası.
  • Snowman M.200 CPU soğutucu mavi.
Parçalar yavaştan geliyor. İşlemci hariç RAM, anakart, soğutucu ve SSD sıfır.
Montajı kendim yapacağım. Yapmayı biliyorum ama nelere dikkat etmeliyim, ne kullanmamalıyım, düzenli kablolama nasıl yapabilirim? Daha daha bunları bilmek istiyorum ve hata yapmak istemiyorum. Bu sebeple bir bilenin bilgi vermesi çok iyi olur. Teşekkür ederim.

dostlar, bu sistem bana 650 TL'ye geldi. Zaten büyük bütçe yoktu, ben de böyle bir yol izledim ve ileride RX 550 ya da GTX 750 / Ti takacağım, anakart SATA 2 ama önemli değil. 250 MB hız veriyor, sonuç olarak ben de HDD'den daha hızlı olsun yeter kafasındayım. HD Gaming için topladım aynı zamanda 1080p video da izleyebilirim. Ekran kartı destekliyor. Gerekirse 4 GB RAM daha ekleyeceğim, bu sebepten 1 slot boş kalacak. Düşündüğünüz için sağ ol ama parçalar çoktan yola çıktı bile. :)

Anakartı kasaya montajlarken mutlaka yükseltme vidaları takılımı kontrol edin.

Dikkat edilecek pek bir şey yok aslında. İşlemci montajını doğru yap. RAM montajı tek şekilde zaten. Anakartı kasaya koyarken çizmemeye çalış. Kabloları tak. Bu kadar.
Sağ olun hocam bunu not aldım.
Eldivene gerek yok. Elini duvara, metal bir yere veya toprağa tutman yeterli.

Anakartı kasaya montajlarken mutlaka yükseltme vidaları takılımı kontrol edin.
Bunu da not aldım hocam Sağolun.
Dikkat edilecek pek bir şey yok aslında. İşlemci montajını doğru yap. RAM montajı tek şekilde zaten. Anakartı kasaya koyarken çizmeye çalış. Kabloları tak. Bu kadar.

Eldivene gerek yok. Elini duvara, metal bir yere veya toprağa tutman yeterli.
Sağolun hocam. Bunu yazdım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı